• 8

5 stvari koje nikako ne bi trebalo kupovati tokom Crnog petka, a pogotovo ne ove godine

Neke praznične ponude nisu toliko dobre koliko se na prvi pogled čini

  • 8

Sada već može da se kaže da će panemija Korona virusa uticati čak i na Crni petak, kao što je uticala na sve ostale aspekte naših života.

Poslednjih godina praznični popusti dolaze nam sve ranije i ranije, a sa pandemijom koja je pogodila čitav svet, trgovci se trude da smanje kontakte među kupcima, pa je onaj jedan dan haosa po kom je prepoznatljiv Crni petak sada zamenjen celomesečnim popustima.

Trgovci reklamiraju popuste od početka novembra, a mnogi će nastaviti sa ovom praksom i u danima nakon najvećeg svetskog praznika šopingholičara, piše Market Watch.

Takođe, mnogi trgovci nude sve manje promocija za kupovinu u radnjama, dok su popusti znatno veći i na veći broj artikala za one koji se opredele za onlajn kupovinu.

Crni petak postao je Crni novembar, smatraju vlasnici velikih trgovinskih lanaca, ali koliko god dugo trajao, ipak postoje stvari koje nikako ne bi trebalo kupovati ovih dana.

Igrice

Konzole su retko na sniženju, Foto: pexels.com

Konzole za igranje igrice

 

Nove konzole za igrice najverovatnije su na vrhu brojnih šoping lista, ali ne očkeujte ultra povoljne cene za njih.

Čudno je to i pomalo neshvatljivo, ali mnogi maloprodajni lanci reklamiraju ove konzole kao specijalne ponude za Crni petak, ali ustvari nijedna od njih nije na popustu.

Na nesreću ljubitelja igrica, velike su šanse da u skoroj budućnosti i ne bude većih akcija za najnovije konzole.

Turistički aranžmani

 

Turizam je jedna od grana privrede koju je najoštrije udarila pandemija. Tematski parkovi rade smanjenih kapaciteta, avio kompanije takođe, dok je za kruzere situacija i dalje neizvesna.

Zato su sve šanse da će turističke agencije nuditi popuste za nešto kasije aranžmane. Kako je situacija sa koronom i dalje više nego nestabilna, za one koji se odluče za neki od aranžmana, preporuka je da uzimaju one sa fleksibilnom politikom otkazivanja puta, kako ne bi odmor proveli negde u karantinu.

Kupovina, deca, igračke

Igračke su jeftinije pred Novu godinu, Foto: pixabay.com

Igračke

 

Mnogi roditelji se nadaju da mogu da uštede novac kupovinom igračaka za Božićne i Novogodšnje praznike na Crni petak, ali im je ipak bolje da još malo sačekaju.

Najbolje ponude za igračke pojavjuju se dve nedelje pred Novu godinu. Naravno, uvek postoji rizik da ih tada radnje brzo rasprodaju, zato je za najpopularnije igračke roditeljima najpametnije da ih kupe mimo svih popusta, kako bi uspeli da dođu do njih.

Nameštaj za dvorište i terasu

 

Zbog korona virusa okupljanja u zatvorenim prostorima postala su veoma rizična, ali ne očekujte da uštedite novac kupujući nameštaj za dvorište usred zime.

Na

Televizori su na sniženju, ali koji?, Foto: Tanjug/AP

Televizori

 

Tadicionalno, televizori su među najpopularnijim stvarima na rasprodajama tokom Crnog petka. Ali, iako se često čini da su popusti veliki, oni ustvarnosti i nisu baš toliki. Najčešće televizori koji su na akcijama nisu najbolji primerciodređene marke, nisu ni najnoviji modeli, kao ni napoznatiji brendovi.

VIDEO: Grabe se za televizore kao da im je poslednje: crni petak u Brazilu

(Telegraf Biznis/Market Watch)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Real

    24. novembar 2020 | 15:49

    Kod nas taj crni petak skoro da ni ne postoji. Npr televizor koji kosta inace 40 000 ce oni staviti da je kao kostao 65 000 pa kao crni petak cena samo 40 000, a i inace je bio toliko.

  • Ja

    24. novembar 2020 | 14:20

    Ma nemoj, to je maltene sve što se kupuje! Ko će da poveruje u ovo? Ih, ta nemojte kas'ti!

  • Doktor

    24. novembar 2020 | 18:22

    Sve ovo je jedna velika PODVALA I PREVARA i to organizovana. Od strane svih trgovaca, bez izuzetka. Bio sam za vikend u Nišu, u Forumu i Stop Šopu, stakleni izlozi su na svim radnjama oblepljeni navodnim akcijama za Crni novembar ili Crni petak, u kad udjete unutra, tamo je sve PAPRENO, navodnih popusta nema, jer su trgovci toliko nabudžili cene, da i popusti od 50% nisu dovoljni da može da se kaže da se može naći nešto povoljno. Mislim i nadam se da će se mnogi trgovci prevariti u računici, jer narod nije više tako "glup" i neće se lako upecati pa kad prodje i ovih nekoliko dana, mnogi trgovci koji su se preračunali, STAVIĆE KATANAC na svoje radnje. Iskreno se nadam tome, a sve kako bi se neki veliki igrači, naučili pameti....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>