• 2
 ≫ 

Na oglasima prodaju najnoviji Soni po tri puta većim cenama: Za konzolu traže 1.300 evra

 ≫ 

Svi komadi koji se puste u redovnu prodaju rasprodaju se u roku od sat vremena

  • 2
Sony PlayStation 5

Printscreen: Twitter/@Ps5_New

Malo više od mesec dana prošlo je od kako je svetlost dana ugledao novi Sony PlayStation 5, a na oglasima u Srbiji nude se primerci koji su i više nego duplo skuplji od onih u redovnoj prodaji. 

Ljubitelji konzola za igranje čekali su sedam godina da se pojavi novi model Sonija i nakon dugog iščekivanja na tržište je stigao 19. novembra ove godine. Ali, umesto da preplavi prodavnice širom sveta, Sony PS5 je u startu prodavan mahom onlajn.

Interes japanske kompanije bio je da u jeku pandemije korona virusa sačuva zdravlje svojih korisnika, a i sam proces proizvodnje bio je otežan merama borbe protiv korona virusa.

Komadi koji su unapred naručeni širom sveta, pa i kod nas, prodati su u rekordnom roku, a od tada je u srpskim radnjama praktično nemoguće naći ovu konzolu, jer na svakom sajtu stoji obaveštenje "Rasprodato", ili "Nema na stanju".

U celom svetu situacija je slična, svi komadi koji se puste u prodaju rasprodaju se u roku od sat vremena. Amazon je svoje zalihe prodao i duplo brže. Međutim, veliki broj konzola pokupovali su preprodavci, preko svojih botova koji masovno kupuju preko onlajn platformi čim se konzole pojave, a onda ih prodaju preko oglasa po drastično većim cenama.

Oglas za Soni PS5

Printskrin: Halo oglasi

Sony PS5 konzola dolazi u dve varijante - sa Blu-Ray čitačem i All Digital. Prva košta 65.999 (oko 560 evra) dinara, a druga 51.999 (oko 440 evra).

Na domaćim oglasima jeftinija varijanta nudi se za 1.200 i 1.300 evra, bezmalo tri puta skuplje. U svetu je situacija još gora, jer u razvijenijim zeljama konzola kod preprodavaca košta i 3.500 evra.

Pozvali smo jedan od oglasa i dobili informaciju da je Soni odmah dostupan i da mogu da nam ga pošalju brzom poštom, ali da je, uprkos previsokoj ceni, poštarina naša.

Na pitanje da li je to jedan jedini primerak, prodavac je rekao da nije i da može da nam pošalje onoliko koliko smo spremni da "iskeširamo". 

Oglas za Soni PS5

Printskrin: Halo oglasi

Sa druge strane, jedan od oglasa koji su juče bili otvoreni, sada je izbrisan, a preko njega je, po jednako visokoj ceni, prodavan jedan jedini Soni kog je prodavac dobio na poklon i video priliku za zaradu.

Kao što ima oglasa za prodaju, tako mogu da se nađu i za kupovinu najnovije konzole, mada sve ih je manje jer ljubitelji igrica u Srbiji ne žele da daju tri puta više novca, već su spremni da sačekaju da se ovaj popularni proizvod nađe na rafovima.

Na oglasima može da se nađe i opcija da se novi Soni iznajmi, i to po ceni od 3.000 dinara na dan.

Ohrabruje najava kompanije da će ovih dana u prodaju pustiti veliku količinu konzola, što bi trebalo da obesmisli postojanje preprodavaca. I ne samo to, za robu koju imaju na zalihama, a koju su planirali da prodaju po uvećanim cenama, uskoro će morati da snize cenu čak i više od redovne, kako im zalihe ne bi propale.

Video: Oborio Ginisov rekord: Ovaj prsten na sebi ima preko 12 000 dijamanata a teži čak 165 grama

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>