Da li Srbi daju bakšiš u kafiću: Imaju li potrebu da se "pokažu" svuda ili samo u centru grada?
Američki restorani godinama funkcionišu tako, i napojnica se ne dovodi u pitanje: ona "subvencioniše" platu kelnera ili barmena u skoro 650.000 restorana u zemlji
Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:
- Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
- Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
- Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
- Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
- Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
- Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
- NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
<% message.text %>
Lola
Kakav bakšiš on samo radi svoj posao..
Kole
Uvek ostavim 1500- 2800 din konobaru... On naravno podeli sa kuvarima tako kaže..
M.K.
Vecinom dajem zavisi od ambijenta ne samo u kafic , generalno su usluzni poslovi loše placeni pa ako je osoblje ljubazno što da ne, racun bude 23,50 na primer ja zaokruzim na 25 .Dok je u inostranstvu malo ili više anonimno na našim prostorima uvek sretneš nekoga koga poznajes.Da li kod frizera u salon lepote uz kafu ili prodavacicu na pijacu uvek udjes u razgovor , to je jednostavno druga komunikacija drugi lifestyle, glupo bi mi bilo da ne ostavljam ništa, bude sve okej usluga servis dolazim opet.