Komentari

 • ldbg

  Kakva glupost, placam grejanje po utrosku za stan od 75m2...infostan mi je van grejne sezone oko 2.500din mesecno, u grejnoj od 6-8.000din mesecno...moji zive u istoj kvadraturi gde nije placanje po utrosku i placaju cele god 12.000din mesecno

 • Bara

  Utrosak. Namestili su da 25% placete bez da se grejete ,obracun onog ko vam meri utrosak placate a ne vidite racun ,nego na povernje prema toplani pa koliko vas rebnu rebnu vas,utroosakl cevi ito placate iako su npr.hladne ko led, tokom cele godine placate odrzavanje a cenu gasa nigde nemate da vidite kada krene grejanje, ne mozete da se odjavite sa grejanja ako nemate saglasnot 100 % stanara, a niko nije potipsao ugovor sa vama. ni o prolasku cevi kroz vase vlasnistvo a ni da li zelite takvo grejanje,obligacioni odnosi iz doba kad je sve bilo zajednicko a uslovi u kpaitalizmu.Hoce te jos. Podstanica se nalazi u zgradu i ko placa zauzece,ili cije je ona vlasnistvo,merac stravljen na ulasku podstanice a vas ulaz daleko od nje tri ulaza ko snosi troskove vaseg gubitka,merac mora biti na ulazu vase zgrade,zasto jer Toplana je uracunala svoje gubitke i naplacuje vam tokom sezone i van nje.

 • Vuki

  Ma nemoj te kasti, vidi Boga ti, pa Beograd da i ne plaća bilo bi im skupo.

 • ON

  Svi gradovi u Srbiji su trebali vec odavno da predu na grejanje po utroška energije a ne po kvadraturi.Ali ko sme to da sprovede u BG,NS Subotici Nisu?Ali su to sproveli po malim gradovima kao sto je moj Vrbas.I gde nema kalometara,za čije postavljanje smo uslovljeni da 65%pod stanice mora da se izjasni da hoće ugradnju.I to je naravno o našem trošku.Tako da jedan stan od 72 kvadrata u decembru dobije račun od 16000 do 18000 hiljada.

  • DRagutin

   @ON

   Ista priča i u Zrenjaninu! Zato su ljudi masovno počeli da se isključuju sa daljinskog grejanja i sve je tako bilo dok grad nije našao načina da ucenom i raznim uslovljavanjima nije zaustavio ljude u tom činu usključenja sa mreže! Sada se ti stanovi prodaju za duplo manje para jer gradjani ne mogu da plaćaju ogromne račune za grejanje! A niko neće da ih renta zbog skupih računa... Ma ludilo...!

 • dago 1

  Daaa. Placas grijanje i sjedis u dzemperu

 • Ex

  Konačno platiš koliko trošiš a ne greješ se na račun drugih, koji štede, brinu o stanu i potrošnji. Manje je otvorenih prozora i vrata, šetanja y gaćama, a radijatori na maksimumu.

 • Isplati se

  Ugradnja sistema koliko trošiš toliko platiš se itekako isplati, problem je što većina našeg gradjanstva iz zgrada očekuje da im grad sponzoriše fasadu, zamenu stolarije... Dobili stanove u vreme komunizma i sad nemogu da ih okreće, a taman posla koji dinar uložiti više...ne daj bože dati novac za uređenje u i oko zgrade...

  • Mik

   @Isplati se

   Mora da se bavite prodajom ventila za radijatore.

  • Mile

   @Isplati se

   Slazem se sa tim da treba dobra izolacija i stolarija. Od pocetka grejne sezone samo 3 dana mi je bilo ukljuceno grejanje, sve ostale dane sa klimom dogrevam. Racun za struju 1000din veci a infostan 9000 manji. Temp u stanu je i bez klime 20.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke