• 0
 ≫ 

Kako da kupite bitkoin bez rizika? Ovo su cake

 ≫ 

Ulaganja u digitalne valute su povećana među institucionalnom zajednicom investitora, što govori o kredibilitetu

  • 0
bitkoin Foto: Freepik.com

Bitkoin je porastao više od 600% tokom poslednjih 12 meseci, mada je juče pao 17% zbog izjave Ilona Maska da njegova kompanija "Tesla" više neće primati plaćanje kriptovalutama.

Sve u svemu, prošla godina i prvi kvartal ove - bili su zvezdana vožnja za najpopularniju digitalnu valutu, mada se takođe ističe da je posedovanje bitkoina praćeno raznim rizicima, uključujući nagle oscilacije cena.

Ali, postoji nekoliko načina za investitore da dobiju deo bitkoin kolača, bez direktnog ulaganja u ovaj novčić koji sada ponovo vredi oko 50.000 dolara.

Nekoliko kompanija koje unovčavaju porast bitkoina trguju javno, kao što je Coinbase, vodeća berza kriptovaluta koja je sredinom aprila izazvala burnu reakciju direktnim listiranjem na tržištu. Tu je i firma za investiranje u kriptovalute Galaxy Digital, zatim liderska bitkoin banka Silvergate, kompanija za rudarenje bitkoina Riot Blockchain.

Izvršni direktor i osnivač CoinFlip-a, Danijel Polotski, kaže da postoje načini za izlaganje bitkoinu, bez posedovanja bitkoina. Ipak, uprkos dramatičnom rastu, akcije vezane za kripto novac mogu biti neizvesne. Na primer, akcije Silvergate-a su ove godine porasle za 70%, ali se ipak trguju više od 30% ispod svog 52-nedeljnog maksimuma, pošto su akcije rasle i padale sa cenom bitkoina.

Ipak, ima koristi od toga što je više investitora prihvatilo kripto u 2020. koja je bila godina značajnog rasta i širenja te vrste biznisa. Ulaganja u digitalne valute su povećana među institucionalnom zajednicom investitora, što govori o kredibilitetu.

Fokus je na, kako piše CNN, na zrelim kompanijama sa stvarnim finansijama, koje bi trebalo da posluju dobro dokle god cene bitkoina idu naviše. Tu su i fondovi koji napreduju zajedno sa rastućom potražnjom za bitkoinima. Majk Venuto, iz "Amplify Transformational Data Sharing ETF", kaže da voli "Intercontinental Exchange", čija je ćerka firma Njujorška berza, jer je ujedno i većinski vlasnik platforme "Bakkt".

kripto, bitkoin Foto: Freepik

Veliki kripto dobitnici - PayPal i Square 

Venuto takođe ulaže u gigante iz domena digitalnih plaćanja, kao što su Square i PayPal, koji sada omogućavaju korisnicima da trguju bitkoinima. Ulazak u kripto svet, PayPal-u bi mogao da donese više od milijardu dolara godišnje, do sledeće godine.

Bitcoin bonanza bi trebalo da pomogne Square-u, zajedno sa "MicroStrategy", softverskom kompanijom koja je deo svog korporativnog novca uložila u ovaj novčić. Dodaje se da veliki deo rasta Square-a dolazi od njegovog poslovanja sa bitkoinima.

Probijanje bitkoina u 2017. više su vodili maloprodajni investitori, a sada postoji šire usvajanje najpopularnije kriptovalute i više institucija ulaže u njega.

Video: Do 60 evra u samo 3 klika: Evo kako da se prijavite za pomoć države

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>