Vratili garnituru koja košta 600 evra, a ipak dobili 1.000 € nazad: Ima li u Srbiji takvih trgovaca?

U mnogim zemljama sveta zakoni vezani za potrošače dosta su fleksibilniji nego kod nas... Ali, koliko je to dobro i po koga na kraju?

Komentari

 • supergnu

  Usa zakon bre. 👍👍👍

  0
  1

  Podelite komentar

 • Kv

  Da bre,vrate ti novac i još pride plate letovanje

  3
  1

  Podelite komentar

 • Sasa

  Uvek me je cudilo zasto kod nas prave filozofiju oko vracanjs onog sto si kupio. U Nemackoj sve stl si kuoio mozes da vratis i da dobijes novac nazad.. Tamo gde to nemozes budes upoznat pre kupovine.

  5
  0

  Podelite komentar

 • Kiza

  To samo moze da se dogodi u Ikei i kod nas i preko

  3
  0

  Podelite komentar

 • Jug

  Kupio sam patike u Planet sportu i poske nekog vremena reklamirao sam ih odvojio se đon od gornjeg dela, odneo sam ih u prodvnicu posle 7meseci prvo su pokušali da mi objasne da mi je garancija istekla iako je 24 meseca, da sramota bude veća to se događa u 19 sati u Nišu oni mene zovu ujutru i obaveštavavaju da su mi patike stigle iz Beograda bile su u nekoj labaratoriji i da su odbili zamenu valjda sam ih namerno odlepio. Eto to je tako kada kupite patike u nekoj od naših renomiranih prodavnica sportske obuće. Zaboravio sam da vam dam savet da obavezno kupite i kese jer ako vas uhavati kiša ne računajte na reklamaciju.

  8
  1

  Podelite komentar

 • NY

  Nije tacno da se dobije vise novca za vracenu robu. Bez obzira na cenu u trenutku vracanja, dobija se iznos koji je placen, ni manje, a ni vise od toga.

  12
  0

  Podelite komentar

  • Jug

   @NY

   Možda je po zakonu tako ali naši trgovci to pravilo ne poštuju.

   2
   0

   Podelite komentar

 • D.B

  Da vidimo ovako,kada kupis elektronski uredjaj ne dobijes garanciju nego saobraznost niko ne zna da objasni sta je saobraznost ali znaju da kazu da traje godinu dana,a garancija ne postoji. Dalje kada kupis garderobu i iz nekog razloga zelis da je vratis neki trgovci ne vracaju novac jer je takva politika firme nego uzmi nesto.drugo sto ti se mozda i ne svidja. Cemu onda zakoni u nasoj drzavi ako za pojedince ne vaze?

  14
  2

  Podelite komentar

  • Zakon

   @D.B

   To te je neko prevario ili kupuješ od 'divljaka'. Svaki proizvod nora da poseduje garanciju koja važi uz fiskalni račun. Po našem zakonu minimalna garancija je dve godine a proizvođač ili prodavac to mogu da produže za određene proizvode.

   5
   0

   Podelite komentar

  • Crni

   @D.B

   Zakon kada citas zakone onda citaj sve kupac nije u obavezi da cuva i ima racun vec prodavac. Drugi je problem sto nije bas jednostavno traziti fiskalni u moru istih a i lep izgovor da odbiju garanciju iako je suprotno Zakonu

   1
   0

   Podelite komentar

 • Marko

  U IKEI Dizeldorf kipio sam kujnu i namontirao.Posle 20dana sam morao zbog posla da predjem u Bremen tako da sam morao da menjam stan..Vlasnik stana nije hteo da mi prizna cenu kuhinje pa sam je vrstio onako montiranu i secenom radnom povrsinom za lavabo u Ikeu..U Ikei nisu pravili nikakav problem dobio sam savnovac koji sam platio...Kupili su me za sva vremena a to je i cilj svakog trgovca

  18
  4

  Podelite komentar

  • Pdjoni

   @Marko

   Mene bi bio blam da vratim nesto sto,mojom krivicom ili spletom okolnosti,mi vise nije potrebno.

   17
   4

   Podelite komentar

 • Kupac

  Zato kod nas u srbiji kupis patike platis kao da su zlatne, one se rascvetaju za mesec ili dva odneses na reklamicju i naravno dobijes negativan odgovor. NEADEKVATNO KORISCENJE. MAJKE TI PA AJ DAJTE UZ ROBU ONDA UPUTSVO KAKO SE PATIKE KORISTE. ODNOSI SE APSOLUTNO NA SVE RADNJE

  24
  0

  Podelite komentar

 • Sandra USA

  Ovo bas i nije tacno vrate vam novac onoliko koliko ste platili. E sad ako ste to kupili preko rakutena ili slicnih procenat koji ste od toga dobili vam ostaje.

  9
  1

  Podelite komentar

Google preporuke