• 12

Tražila da joj pošalju skeniran račun, naplatili joj slanje mejla 30 dinara: "Šta tačno košta toliko?!"

U ovo izazovno vreme, kada su skočile cene gotovo svih usluga, ne čudi to što pojedini pokušavaju da naplate svoje

  • 12
Račun štampanje

Foto: Pixabay, Telegraf.rs

"Tražila sam samo da mi pošalju skeniran račun na mejl. Slatko sam se nasmejala kad sam shvatila da je slanje mejla 30 dinara. Šta tačno košta toliko", pita se Beograđanka A.P. (25) sa kojim smo razgovorali.

Iako je njoj simpatično, nekima baš i nije. Tarifa za štampanje preko mejla je stavka koju već određeno vreme naplaćuju, naročito u fotokoprinicama, a ta usluga je i poskupela poslednjih nedelja.

Ni heftanje vas neće proći besplatno. Nedavno je jedna beogradska fotokopirnica objavila da naplaćuje svaku uslugu zasebno, a ono što je mnoge iznenadilo jeste da se na računu posebno navodi "heftanje" kao usluga, potom "štampanje preko mejla".

U prvom slučaju, "heftanje po mestu" naplaćuje se 2 dinara, dok "štampanje preko mejla" košta 15 dinara.

Neke je naplaćivanje heftanja iznenadilo, dok drugi nemaju problem s tim da se ono naplati, te su tako usledili razni komentari. Našu sagovornicu sa početka teksta ipak je iznenadilo što se slanje mejla naplaćuje 30 dinara.

- Razumela bih da postoji potrošni materijal. Ovo mi baš nema smisla - navodi A.P.

U ovo izazovno vreme, kada su skočile cene gotovo svih usluga, ne čudi to što pojedini pokušavaju da naplate i svoje, koliko god izgledale nepotrebne. Poskupele su namirnice, energenti, gorivo, a posledično je poskupelo i sve ostalo.

Račun štampanje

Foto: Telegraf.rs

Inflacija u Srbiji je porasla u oktobru za 0,9 posto na mesečnom nivou, dok je na godišnjem dostigla 6,6 procenata, objavio je danas Republički zavod za statistiku. Potrošačke cene su u oktobru porasle u odnosu na decembar 2020. godine za 6,4 odsto u proseku.

Prošlog meseca su, u poređenju sa septembrom, najviše poskupele cene transporta, za 1,8 posto, odeće i obuće za 1,6 procenata, te hrane i bezalkoholnih pića za 1,3 odsto.

Rast cena na mesečnom nivou zabeležen je takođe u kategorijama: stan, voda, električna energija, gas i druga goriva za 0,9 posto, nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana za 0,6, restorani i hoteli i obrazovanje za po 0,5 procenata, alkoholna pića i duvan za 0,3, rekreacija i kultura za 0,2 i u grupama komunikacije i zdravstvo za po 0,1 odsto.

Kako vi doživljavate ovakav račun? Pišite nam u komentarima.

Video: Američki lanac brze hrane KFC pruža VIP ugođaj svojim obožavaocima u londonskom hotelu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brka

    5. decembar 2021 | 20:56

    Ja se neslazem sa dotičnom,svi mi imamo cenu nekog radnog sata i svi radimo za novac,i taj skener košta i taj internet košta i prostor košta i usluga košta. I taksista vas samo vozi al placa i porez i udruženje I gorivo i taj auto,nista mu nije palo sa neba. Voleo bi da svi budu vlasnici neke firme bar na neko vreme pa da plaćaju sve što ide uz to, pa bi vidim kolko bi I sta naplacivali....

  • SS

    5. decembar 2021 | 21:11

    .... vreme gospodjo,vreme. Ako joj danas dodje 10 njih za slanje mail-a to je po 5 minuta skoro sat vremena...

  • MS

    5. decembar 2021 | 22:23

    Nije kopirnica humanitarna organizacija. Angažovanje radnika košta. Na žalost kod nas se ne ceni tudji rad.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>