• 2

Novac najčešće čuvate na ova tri načina, a samo jedan je ispravan

Što smo stariji, češće razmišljamo o finansijskoj sigurnosti i određenoj sumi novca koju smo sačuvali za iznenadne životne situacije koje iziskuju veće iznose u kratkom vremenskom periodu

  • 2
Eurobank Direktna Foto: Eurobank direktna

Kada razmišljamo o tome koliko novca da odvajamo za taj "fond", uvek se pojavi i dilema – koji način štednje je najadekvatniji?

Čuvanje novca ispod "dušeka"

Čuvanje novca u kući u nekoj skrivenoj komodi ili pregradi možda je i najčešći vid štednje, a objašnjava se time da je ljudima lakše kada je novac "uvek tu", fizički pored nas, nego da je u banci na računu, a da mi ne možemo u svakom trenutku da ga vidimo. Međutim, sa modernim načinom života dolazi i veći broj potencijalnih opasnosti i problema po našu "sigurnu luku": provalnici, požari, zemljotresi, samo su neki od njih, zbog čega nam je dovoljno za zaključimo da novac više nije najsigurniji u našoj "slamarici", već bi trebalo razmisliti o drugim načinima štednje.

"Čuva mi prijatelj"

Veliki broj nas ne sme da drži novac kod sebe, jer bismo u suprotnom poklekli i potrošili ga za kratko vreme, pa zbog toga daju ušteđevinu prijatelju ili rođaku da im čuva, kako bi novac bio daleko od njih, a opet, da mogu da ga uzmu ako bude potrebno kad požele. Međutim, ponovo se javljaju problemi modernog društva, kada su sve češće porodične rasprave i svađe jer je neko potrošio tuđ novac i sada nema način da ga vrati. Zbog toga, ovakav način štednje nikako nije praktičan, jer pored trajno narušenih ličnih odnosa, i dalje nemate novac koji vam je potreban, a štedeli ste dug vremenski period.

Štednja u banci

Koliko god razmišljali, na kraju se uvek ispostavi da je štednja u banci najbolje i najbezbednije rešenje. Eurobank Direktna nudi atraktivnu ponudu za štednju oročenu u evrima i dinarima, za sve svoje aktuelne i buduće klijente koji žele da bolje planiraju svoje budžete i investiraju u štednju. Banka u svom portfoliju ima različite depozitne proizvode koji obuhvataju ponudu za sve potrebe, a pored štednje u evrima, možete štedeti u dinarima. Stabilizacija kursa dinara ka evru, monetarna, finansijska, fiskalna i makroekonomska stabilnost doprineli su rastu poverenja građana u domaću valutu. Porastu dinarske štednje doprinela je i činjenica da banke neretko nude i više kamatne stope na taj oblik štednje, te se na pripisanu kamatu po dinarskoj štednji ne plaća porez, što je još jedan od razloga što je dinarska štednja aktuelna.

Sve detalje o ponudi štednje možete pronaći na linku banke.

Informacije u vezi sa paketima štednje, kao i ostalim proizvodima ili uslugama Eurobank Direktne, zainteresovani mogu da dobiju u najbližoj ekspozituri Banke, na internet prezentaciji Banke ili pozivom na broj 0800 1111 44. Proverite zašto je štednja u Eurobank Direktnoj pravi izbor!

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    30. jun 2022 | 18:10

    Jel kod Jezde ili Dafine? Mada se sad drugacije zovu

  • Nebojša Berak

    30. jun 2022 | 13:36

    Najbolji nacin stednje i cuvanja novca je ako ga ubacite u posao. U banci dobijate kamatu koja je daleko ispod inflacije. Kuci nemate ni to. A najbolje je cuvanje u ZLATU i rasporedjeno u 3 vrste valuta.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>