"Više pečuraka nego mesa, plastični tanjir i malo pirinča": Da li kineska hrana treba da košta 650 dinara?!
Naša čitateljka je za dve, kako kaže, "solidne" porcije azijske hrane dala 1.300 dinara
S obzirom na to da se ceo svet bori s inflacijom duže vreme, te da je ona u Srbiji u julu iznosila 12 odsto, ne čudi što su cene skočile u svim pravcima - posebno u sektoru hrane.
Ipak, da li su neke usluge otišle "predaleko"?
Naime, javila nam se vidno iznervirana čitateljka, s komentarom kako su cene hrane u tržnim centrima - u ugostiteljskim lokalima - prilično visoke, s obzirom na ponudu.
- Suprug i ja smo prvo krenuli do jednog restorana s kineskom hranom, a onda shvatili da oni rade samo dostavu. Odećmo do sledećeg, tamo stoji natpis na vratima: Kolektivni godišnji odmor. Na kraju smo bili prinuđeni da se počastimo azijskom hranom u obližnjem tržnom centru. Znam da je sve poskupelo, i da su cene vremenom rasle, ali ovo je zaista previše - priča nam T. Đ. iz Beograda.
Dve, kako kaže, "solidne" porcije teletine s pirinčem platili su 1.300 dinara.
- Ok, teletina je skuplje meso, sve sirovine su sada poskupele, ali prvi utisak mi je da smo najmanje dobili mesa. Bio je to plastični tanjir pun sosa i pečuraka, sa malo belog pirinča kao prilog - dodaje naša čitateljka.
Navodi kako je sumanuto da nešto što sami uzimate, i što se služi kao "brza hrana", u plastičnim tanjirima i sa plastičnim priborom, košta kao dobro jelo u restoranu, gde vas uslužuje konobar i gde se, ipak, spremaju kvalitetniji, svežiji obroci.
- Verovatno će svi sada reći, niko te ne tera da jedeš tu, ako ti je skupo, i to je tačno, ali ipak mislim da ova tema zavređuje pažnju... I to nisu cene samo za azijsku hranu, već i sve ostale, burgere, gotova jela, pice. Jeste da lokalni u šoping molovima plaćaju skuplji zakup, ali opet je previše, jer imaju i mnogo veći promet od drugih - navodi T. Đ.
Prema avgustovskoj projekciji očekuje se da će međugodišnja inflacija u trećem kvartalu dostići vrhunac, a da će zatim početi da opada, navodi se u avgustovskom izveštaju o inflaciji Narodne banke Srbije (NBS), u koji je Telegraf Biznis imao uvid.
Pišite nam da li se vi hranite u lokalim u tržnim centrima i smatrate li da su ta jela precenjena?
Video: Zašto kilogram boranije košta čak i do 300 dinara?
(Telegraf Biznis)
Video: Ovako do detalja izgleda rušenje nekada čuvenog hotela: Zbogom Jugoslavijo
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Zoran
Domaćice zasučite rukave i spremajte jela kod kuće, a ne da non stop držite mobilni u rukama i visite na društvenim mrežama pa su vam vrhunac kulinarskih umeća pržena jaja.
Podelite komentar
Hogar
SVAKI DANAS HOCE DA NA BRZINU ZARADI DOBRE PARE...CENE SU POLETELE U NEBO NE SAMO HRANE NEGO SVEGA MISLIM DA CE LJUDI.MANJE JESTI PO TIM I SLICNIM MESTIMA JER PROSTO NIJE ISPLATIVO...DOSLO JE VREME JEFI KUCI I.PONESI OD KUCE..
Podelite komentar
Vitez Koja
Pogledajte koliko košta mek.Cene su im takve da za te pare možete da sednete u restoran i kao čovek da jedete,naravno i mnogo kvalitetnije.To što oni imaju velike gubitke zbog sankcija koje su uveli, pa sada peglaju preko nenormalnih poskupljenja, barem što se mene tiče neće videti više.
Podelite komentar