• 1

Račun iz kafića zbunio Hrvata: Da li biste vi platili ovu stavku?

Na reddit-u se povela polemika da li bi ova stavka trebalo da se naplaćuje

  • 1
Jastog, belo vino, večera, račun Foto: Shutterstock

Jedan Hrvat zbunio se kada mu je konobar doneo račun u kafiću, ne očekivajući da ću mu biti naplaćena jedna, naizgled sasvim normalna stavka. Naime, ispostavilo se da je morao da plati čašu česmovače, simbolično, kunu (oko 15 dinara).

Mladić, koji je ostao u čudu, odlučio je da podeli fotografiju na reddit-u, uz komentar: "Naplaćivanje vode sa česme. Jeste to već primetili negde ili je to novi trend?".

Vrlo brzo počeli su da se javljaju korisnici koji su imali slično iskustvo, ili su pak smatrali da nije u redu što mu je naplaćena česmovača.

- Podseća me na ono kad su mi prijatelji nakon posla išli na picu i hteli cedevitu. Žena ih je pitala da li žele bokal cedevite, oni su ga uzeli i onda je kasnije bokal cedevite bio 200 kuna (oko 3,200 dinara). Ovo je bilo pre krize kada je cedevita bila do 13 kuna (oko 200 dinara). Picu su platili, bokal ne - izneo je svoje iskustvo jedan od korisnika.

Drugi je ukazao da se na računu ne vidi ništa drugo osim vode, pa je u tom slučaju, u redu što je kafić naplatio uslugu.

- Zaključujem da se ne radi o naplaćivanju čaše vode uz kafu (ili ikakvu konzumaciju). Ako ne popijete vodu odmah pa produžite dalje, nego zauzmete mesto u objektu za jednim od stolova, vi ga zakidate potencijalno za puno više od jedne kune - naveo je drugi korisnik.

Ipak, nešto kasnije, autor fotografije je naveo da je to veče izašao sa drugovima i da je čaša vode zatražena mnogo kasnije.

Podsetimo, krajem avgusta našoj redakciji se javila Tijana, koja je na vašaru u Ravanici doživela neprijatno iskustvo kada ju je dočekao račun od 2580 dinara, a gde joj je između ostalog mala flašica vode naplaćena 300 dinara.

Da Hrvatska nije usamljeni slučaj, posvedočila je i naša novinarka, koja je se iznenadila kada je u jednom slovenačkom kafiću pročitala da se česmovača naplaćuje. No, barem je tako poštenije.

Video: Serija Squid game dobila svoj kafić: Kako je popularna serija postala hit na tržištu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hulk

    7. septembar 2022 | 10:36

    Ako u meniju ili karti pića stoji da je to cena za čašu vide onda naravno da treba da se plati. Šta je tu sporno? Ako ne stoji, pozvati inspekciju.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>