• 0

Kako da budete mirni u izazovnim vremenima?

Iskoristite priliku jer kamate na štednju rastu

  • 0
biznis, računica, štednja, evri, pare, novac, devize, Foto: Shutterstock

Istina, kod nas nije dovoljno razvijena kultura štednje, ali s druge strane, mesečno kupimo barem jednu stvar koja nam nije potrebna.

Dobro se zapitajte onda da li vam je tokom kupovine nešto stvarno potrebno, ako nije - preskočite, pratite akcije, ne kupujte na brzinu, napravite računicu unapred, i odvajajte sa strane.

Vremenom, imaćate dovoljno na raspolaganju kako biste svoj štek investirali u nešto što će vam biti krupan korak u životu.

Prema aktuelnim podacima, najviše se štedi u Luksemburgu, zatim u Švajcarskoj, Švedskoj, Nemačkoj, Holandiji, Južnoj Koreji, Mađarskoj i Irskoj, Estoniji i Sloveniji.

Zanimljivo je da određeni procenat ljudi, umesto na računu u banci, novac čuva na potpuno neverovatnim mestima - od knjiga ili jastuka, do dušeka ili lustera.

To su sve ideje koje bi trebalo da izbegnete u širokom luku.

Ekonomisti savetuju da je mnogo sigurnije da sredstva budu na računu, jer je na taj način vaš novac uposlen i može vam doneti određeni, godišnji prihod.

Njihov savet je da prilikom donošenja odluke o štednji birate jaku i stabilnu banku.

Kako preporučuju stručnjaci, bitno je da banka bude sigurna, kao i da nije dobro "juriti" samo najveću kamatu već pravilno odabrati koji je proizvod banke najviše prilagođen potrebama štediše. Treba da znate da postoji nekoliko varijanti - štednja u dinarima ili devizna štednja.

U Banca Intesa trenutno su aktuelni specijalni uslovi za štednju i posebne kamatne stope za dinarske i devizne depozite, za oročenja na 12, 24 ili 36 meseci. Iskoristite priliku jer kamate na štednju rastu.

 

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>