• 1

Porodica četiri godine ostavljala kovanice u ogromnoj boci: Šta mislite, koliko su skupili?

Čitav proces podeljen je na Tiktok nalogu devojke koja se potpisuje kao whosthatcurlykid

  • 1

Porodica iz Kanade prethodne četiri godine je ostavljala kovanice u ogromnoj boci, nalik onoj za vodu, a onda su zbog inflacije odlučili da je otvore i izbroje novac. Šta mislite koliko su sakupili?

Čitav proces podeljen je na Tiktok nalogu devojke koja se potpisuje kao whosthatcurlykid. Kako je navela, svi članovi porodice su tokom godina ostavljali sitniš ili kusur iz prodavnice, a kako je staklena boca bila baš teška, morali su da je razbiju.

@whosthatcurlykid Gold coins are worth $1, silver and gold are worth $2 … how much do you think we have in here? #moneytok #fyp #canada ♬ Money, Money, Money - ABBA

- Vremena su teška, hajde da je razbijemo - napisala je ona uz prvi video, ostavljajući pratioce da pogođaju kolika suma se nalazi na gomili.

Bilo je onih koji su smatrali da je u pitanju, pomalo nerealna suma od 500 dolara, ali i onih koji su procenili da će cifra biti približnija nekoliko hiljada. I bili su u pravu.

 

@whosthatcurlykid Part 2 of the money jar! This is your sign to save your pocket change 💰🤩 #fyp #money #canada ♬ We Did It! - Dora The Explorer

Nakon prebrojavanja, ispostavilo se da je porodica sakupila neverovatnih 13.775 kanadskih dolara (oko 10.000 evra).

Ist je odlučila da u narednom videu objasni kako je njihova štednja funckionisala, u nadi da je ovo dobar podstrek za druge da "čuvaju kusur".

- Težimo da koristimo mnogo gotovine u kući, ja lično osećam da mogu više da uštedim kada koristim novac. Kada je na kartici, imam osećaj da novac ne postoji zaista i ne mogu da se fokusiram na potrošnju - pojasnila je devojka.

Istakla je i da su je mnogi pitali na šta planiraju da potroše prikupljenu sumu.

@whosthatcurlykid Part 3 of the money jug!! Hope this answers your questions <3 save money live better :) #fyp ♬ original sound - lst

- Nikakav veliki put, kola... Kao što sam rekla na početku, sve je veoma skupo, zato smo i otvorili bocu. Iskoristićemo ga za račune, moju školarinu... - rekla je Kanađanka još jednom pozivajući i druge da započnu svoju štednju.

Video: Milana Pavlović: Uspeh gledamo kroz novac i moć, a zaboravljamo šta je to život

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ne vredi

    16. novembar 2022 | 15:12

    Probao sam,posle 15 dana razbijem i povadim sve da kupim cigare 😔

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>