• 1

Mladi imaju odličan način za uštedu novca: Da li ste probali ovu tehniku?

TikTok je preplavljen novom metodom za uštedu novca

  • 1
novac pare brojati štednja Foto: Pexels/Karolina Grabowska

Ideja o mesečnoj štednji novca po odeljcima za posebne situacije, poput popravke automobila, renoviranja stana ili putovanja, preplavila je naslovnu stranu TikTok-a.

Naime, barem jednom ste videli ovaj snimak na društvenoj mreži, a sam način štednje podrazumeva tehniku koja bodri ljude da plaćaju za stvari u kešu, a kao rezultat, trebalo bi da im ostane više novca.

@einfachbudgetplanen Cashstuffing September 💸 Leider habe ich meine neuen Dashboards noch nicht, trotzdem musste ich heute alles vorbereiten. ☘️ Habt ihr schon alles vorbereitet? 🥰 #cashstuffing #budget #budgetlife #finanzplanung #sparchallenge #budgetplanung #budgetplanner #umschlagmethode #sparen #budgettips #budgetmom #budgeting #moneytok ♬ love nwantinti (ah ah ah) - CKay

- Praktično, novac koji imate, ostavljate u kovertama dok vam ne zatreba. Ako ne možete nešto da priuštite sa novcem koji ste ostavili na početku meseca za tu namenu, onda ne uzimate dodatni - pojašnjava metodologiju senior ekonomista Džejkob Šanel.

- Psihološki, čuo sam od nekoliko klijenata i kolega da je teže fizički potrošiti gotovinu nego koristiti debitnu ili kreditnu karticu - kaže sertifikovani finansijski planer Džesi Vajdman.

Zaista, ovakva vrsta potrošnje novca dizajnirana je da pomogne ljudima da sačuvaju svoj budžet, naprave ušteđevinu i smanje nepromišljenost prilikom internet kupovine.

- Dokazano je da služi kao efikasan način za uštedu novca.. međutim, kao i mnogo svari, ima svoje prednosti i mane. Generalno bih istakao strategiju sa ljudima koji su identifikovali probleme sa varijabilnom i raznolikom potrošnjom za mesec dana ili probleme sa previše trošenja na kredit - ističe Vajdman za Marketwatch.

Ovakav vid štednje nije dobar za svakoga, pogotovo ne za one koji koriste radnje koje primaju samo kartice. S druge strane, odlično je za one koji ne mogu da isprate svoju potrošnju.

- Ostavljanje gotovine sa strane svakako ograničava moć potrošnje jer ste fizički ograničeni na gotovinu koju ste izdvojili za različite budžetske kategorije, ali kao i svaki trend, ni ovaj nije potpuno besprekoran. Jedan od najvećih probema je inflacija - kaže Vajdman.

Telegraf Biznis pisao je o jednoj porodici koja je četiri godine ostavljala kovanice u velikoj boci za vodu, iznenadiće vas iznos koji su sakupili.

Video: Milana Pavlović: Uspeh gledamo kroz novac i moć, a zaboravljamo šta je to život

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Вук

    2. decembar 2022 | 19:24

    Да, за дрогирање и пијанчење!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>