• 0

Roditelji da li znate koja je igračka postala internet hit? Klinci je obožavaju, početna cena 9 evra

Brend je pokrenut 2017. godine, a danas postoji 3.000 različitih Squishmallows-a

  • 0

Potražnja za super mekanim igračkama "Squishmallows", prema rečima stručnjaka za igračke Frederika Tuta, odražavaju zapanjujuću "moć društvenih medija".

Igračke od 8 funti (oko 9 evra) nestaju brzinom svetlosti sa polica u Velikoj Britaniji gde je prodaja porasla za 300 odsto, a prodavnice se bliže prodaji od 4 miliona primeraka. Obrazac se ponavlja širom sveta jer se ukupna prodaja udvostručila za manje od godinu dana i premašila 200 miliona ovog leta.

U pitanju su igračke od tkanine, ispunjene recikliranim plastičnim bocama, mekane na dodir, prenosi Guardian. Mogu biti u obliku voća, povrća ili životinja, ali postoje i "hibridni" primerci. Možete li da zamislite kombinaciju mopsa i lubenice, ili pingvina u kostimu od ananasa? E pa postoje i takvi "Squishmallows-i".

Svoju popularnost, igračka je stekla na društvenim mrežama, gde snimci istih imaju i više od 9 milijardi pregleda, i to samo na TikTok-u.

Kako prenosi Gardijan, na brojku su uticale i pristalice igračke među poznatima, poput Lejdi Gage i Kim Kardašijan.

@ctran97 Mine has to be the BIG 20/24 inch ones 🥰🤣 cant have to many of them but they are my favorite! #squishmallows #squishtok #foryou #fyp ♬ Run Boy Run - Woodkid

Viralna senzacija

Brend je pokrenut 2017. godine, a danas postoji 3.000 različitih Squishmallows-a. Svaki model ima jedinstveno ime i biografiju, što dodatno doprinosi njihovoj popularnosti za kolekcionare. Na primer "Cam the Cat", jedan od prvih likova, voli skejtboard, plažu i "dremku".

Gerhard Runken, viši potpredsednik brenda i martketinga u kompaniji Jawazers, koja poseduje "Squishmallows", rekao je da su igračke prirasle srcu ljudima za vreme pandemije, kada im je falilo "zagrljaja ili nečega mekanog za igru".

Igračke se prave u veličinama od 18 do 50 centimetara, a najveće se prodaju za 50 (oko 60 evra) do 60 funti (oko 70 evra).

- Iako u izjavi o brendu ne kažemo da smo jastuk za mentalno zdravlje, prihvatamo kako oni pomažu ljudima - dodaje.

Čak je i legendarni investitor Voren Bafet kolekcionar, u izvesnom smislu. Njegov konglomerat Berkshire Hathaway nedavno je kupio investicionu kompaniju koja poseduje Jawazers .

Brend Squishmallows u budućnosti planira da proizvodi odeću, posteljinu i kancelarijski materijal.

Lanac igračaka Entertainer rekao je da će ove godine prodati milion igračaka.

- Vidite ljude kako ih dodiruju, vuku i protežu. To nije bilo kakva mekana igračka, veoma je mazna i taktilna - pričaju i dodaju da za ove igračke nisu zainteresovana samo deca.

- Kupuju ih i studenti. To je ludo, ali to je ono što se dešava.

Podsetimo, slična igračka "Skviši" zabranjena je u Danskoj nakon što su ispitivanja pokazala da sadrži visoki procenat opasnih hemikalija.

Video: Sanja Malgaruski je napustila karijeru posle zlatne medelje: Da li je sport biznis i koliko je zdrav

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>