• 0

"Uz pomoć ovog trika uštedim i do 60 odsto": Kako da letite poslovnom klasom, a ne potrošite bogatstvo?

Fleksibilnost koju imate kao putnik je odlučujući faktor da biste mogli da iskoristite ovu tehniku

  • 0
avion Foto: Pixabay

Da li ste nekada poželeli da vidite kako izgleda leteti u biznis klasi, ali jednostavno cena premašuje vaš budžet? Jedan Amerikanac otkriva trik pomoću kojeg u većini slučajeva uspeva da obezbedi sebi komfornije mesto, a da za to ne mora da izdvoji čitavo bogatstvo.

Kako navodi, treba uzeti u obzir da ova metoda ne uspe uvek, s obzirom da zavisi od raspoloživosti sedišta u poslovnoj klasi kada se prijavite 24 sata pre leta. Fleksibilnost koju imate kao putnik je odlučujući faktor da biste mogli da iskoristite ovu tehniku.

Ovo su koraci koje treba da ispratite:

- Prvi korak je da kupite kartu za ekonomsku klasu, tražeći najjeftiniju moguću stopu.

- Zatim morate da sačekate dok ne dobijete imejl da biste izvršili check in. Važno je da to uradite čim dobijete obaveštenje, jer je to vreme kada će avio-kompanija najverovatnije imati više raspoloživih mesta u poslovnoj klasi.

- American Airlines, United, Iberia, British Airways i KLM, pored drugih, će vam ponuditi opciju da svoju ponudu "nadogradite" na poslovnu klasu ako ima mesta.

Kako navodi ovaj Amerikanac, prošle godine je putovao biznis klasom od Portorika do Španije za 324 dolara u jednom smeru, a prošlog meseca ga je to stajalo 469 dolara u oba.

Ovakav let u poslovnoj klasi može vas stajati između 2.500 do 6.700 dolara u oba smera, ali koristeći ovu tehniku i plaćajući najmanju cenu za ekonomsku kartu, plus odvojeno "nadogradnju" pirlikom check in-a, Amerikanca staje ne više od 1.500 dolara u oba smera.

Kako navodi, uz njegovu tehniku, možete uštedeti i do 60 odsto od iznosa koji bi vas stajao da se odmah odlučite za bolju klasu.

- Koristio sam ovu tehniku za letove od Meksika do Portorika, zatim Portorika do Čikaga i iz Portorika u neki evropski grad. Kao rezultat, uštedeo sam mnogo novca, dok sam imao prijatan i komforan let - pojašnjava Amerikanac za USA today.

Video: Mesec, nebo, zvezdice i luksuzni ugođaj, a od cene će vam se zavrteti u glavi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>