• 4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kajmak inflacija: Kugla ovog dodatka više nego tri puta skuplja, tek neznatno jeftinija od pljeskavice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Skočila je i cena somuna, sa 30 na 50 dinara, a na kraju i na 70 dinara, a i pribor se naplaćuje

  • 4
Kajmak Foto: Shutterstock

Cene hrane divljaju, mesa pogotovo, a upoređivanjem cena sa flajera jedne ćevabdžinice vidimo da je možda i najdrastičniji skok imala jedna jedina kugla kajmaka.

Portal Telegraf Biznis uporedio je koliko su u jednoj ćevabdžinici promenili cene u poslednjih nekoliko meseci, a kao dokaz služe nam tri flajera iste firme ostavljena u poštanskom sandučetu u razmaku od nekoliko meseci.

Ne samo da su pljeskavice, belo meso i vešalice poskupele dva puta, nego su skočile i cene dodataka. Tako se, na primer, pomfritu menjala gramaža, a sa njom je varirala i cena, a za kilogram pomfrita danas je potrebno dati neverovatnih 700 dinara.

Skočila je i cena somuna, sa 30 na 50 dinara, a na kraju i na 70 dinara, a pribor koji se dobijao besplatno, u poslednjem se flajeru naplaćuje 30 dinara.

Ipak, najdrastičniji je skok cena kugle kajmaka koja se kao dodatak stavlja u lepinje ili somune. Sa prvobitnih 50, cena je prvo skočila na 100, a u poslednjoj ponudi košta neverovatnih 170 dinara, što je više nego trostruko skuplje.

Flajer ćevabdžinica Foto: Privatna arhiva

To znači da je jedna kugla kajmaka samo 90 dinara jeftinija nego pljeskavica u koju se stavlja, što je svojevrsni nonsens.

Zanimljivo je da nema proizvoda, bio on od piletine ili svinjetine, koji nije menjao cenu tri puta za poslednjih nekoliko meseci, a još je interesantnije što se uporedo menjao i minimalni iznos za besplatnu dostavu.

Tako je pre nešto više od pola godine minimum za dostavu iznosio 600 dinara, da bi se potom promenio na 800, a na kraju i na 1.000 dinara.

(G. M)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NN

    24. april 2023 | 13:57

    Zaposljavaju se zemljoradnici , seljaci u drzavne firme pa nemamo vise ni mesa ni mleka ... Kompletno smo propali ali neka nam ...

  • Bova

    24. april 2023 | 15:24

    Jedes kajmak u lepinji.. Sta ce ti pljeska puna soje..

  • Hoky

    24. april 2023 | 15:23

    Somun je vec 2 godine 50 dinara

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>