• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Panorama grada dolazi sa cenom: Na Petrovaradinu mućeni nes 250 dinara, late još skuplji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neki bi rekli da pozicija kafića ne opravdava cenu, dok drugi smatraju da je legitimno da lokacija diktira cifre u karti pića

  • 0
Novi Sad, Petrovaradin, kafa Foto: Marko Jovanović, Shutterstock

Jasno je da ni kafići nisu ostali imuni na rast cena, te da je inflacija ušla i u njihove "odaje", pa tako sada za ovaj jutarnji gušt, van kuće, morate da platite koji dinar više. 

Ako na to dodamo i da niste u svom gradu, pa želite da popijete kafu sa "najlepšim pogledom", budite spremni da ona ima i svoju cenu.

Neki bi rekli da pozicija kafića ne opravdava cenu, dok drugi smatraju da je legitimno da lokacija diktira cifre u karti pića.

Jedno je sigurno, opis na Instagramu: "Kafa sa pogledom", i te kako ima cenu. Ili je bar tako bilo u slučaju naše sugrađanke.

Kako nam je ispričala, tokom nedavne posete Novom Sadu sa prijateljima, dogovorili su se da kafu popiju na mestu gde se pruža najlepši pogled na grad, na Petrovaradinskoj tvrđavi.

- Svesno smo seli u lokal, iako smo verovali da su cene nešto jače. Ipak nismo očekivali da su ovoliko - priča iskreno M.T.

Cene gaziranih pića kreću se od 260 do 280, dok je mućeni nes 250 dinara.

- Iznenadila sam se kad sam videla da su cene određenih pića skuplje nego u Beogradu. Drugarica mi je rekla da je njen late bio 270 dinara - dodaje.

Ako ništa, u jedno su sigurne - pile su kafu sa najlepšim pogledom.

(Telegraf Biznis)

Video: Bili smo u Italiji: Ovako se pravi čuvena kafe Vergnano koja postoji 140 godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>