• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Malo ko zna da cena bioskopske karte zavisi i od ove stavke: Evo o čemu se radi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Začudila sam se kada sam rezervisala kartu za bioskop, cena mi je ispala nešto viša nego što sam izračunala, priča naša sagovornica

  • 0
Bioskop Foto: Shutterstock

Svi znamo da iznos novca koji ćemo potrošiti za odlazak u bioskop zavisi od nekoliko faktora, ali malo ko zna da cena može da ima veze i sa dužinom filma. 

Ukoliko želimo da odgledamo film na premijeri, očekujemo da ćemo platiti više. Cene se razlikuju i u odnosu na to da li film gledamo pre podne, popodn ili uveče.

Da li ćemo dati manje novca, ili više, zavisi i od toga da li gledamo klasičnu projekciju, ili smo se odlučili za 3D ili 4D projekciju. Cene se razlikuju i u odnosu na to da li je gledalac odrasla osoba, dete, ili penzioner...

Ono što je malo ko znao je da bioskopi naplaćuju i poseban dodatak na cenu karte koji zavisi od dužine filma.

- Začudila sam se kada sam rezervisala kartu za bioskop, cena mi je ispala nešto viša nego što sam izračunala. Kada sam upitala za pojašnjenje, objasnili su mi da je taj višak ustvari dodatak koji se naplaćuje zbog toga što film traje duže od "normalnih" 120 minuta - objašnjava Dragana M, sagovornica portala Telegraf Biznis.

I stvarno. U cenovnicima bioskopa, tamo negde pri dnu, stoji i ta naknada. Za film koji traje duže od 120 minuta plaća se dodatnih 20 ili 30 dinara, dok se za dilm koji traje duže od 140 minuta plaća dodatnih 50 do 60 dinara, dok postoji i doplata za filmove duže od 180 minuta i ona iznosi 130 dinara.

(G. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>