Otišli u Grčku, pa ih zaprepastio račun iz restorana: Piće, predjelo i salatu platili kao celo letovanje
Strani turisti koji su posetili grčko ostrvo Mikonos, ostali su šokirani kada su u jednom restoranu za svoju porudžbinu dobili ogroman račun.
Restoran "DK Ojster" na Mikonosu koji u svojoj ponudi nudi ostrige, dobio je više žalbi besnih turista koji tvrde da im je previše naplaćeno za hranu i piće.
Iako ovaj bar gde možete jesti fantansitčne ostrige nudi "iskustvo vrhunskog luksuza", nekoliko ljudi je bilo šokirano kada su videli svoj račun.
Njihove priče su razne: od mladenaca koji kažu da su platili 30 evra po jednoj ostrigi, do para koji je platio skoro 800 evra za piće, predjelo i salatu. Nisu mogli a da se ne osete da prevareno.
Pivo, koktel i ostrige 400 evra
Među njima su Aleks i Lindzi Brin iz Kanade koji su na Mikonosu proveli medeni mesec u maju prošle godine. Ipak, ubrzo su doživeli noćnu moru kada im je gorepomenuti restoran naplatio skoro 400 evra za jedno pivo, koktel i desetak ostriga.
Brinovi su tvrdili da im osoblje restorana nije dalo meni sa pićem i istaknutim cenama, a da su ih potom šokirali astronomskim računom.
Takođe optužuju restoran da su ih odveli u zadnju sobu da plate, umesto da su im doneli račun za sto.
"Kad smo završili s ostrigama pokušali su da nam donesu krabe što na sreću nismo hteli", rekla je Lindzi.
Kako kaže, kad je suprug otišao do toaleta usput je video jelovnik na kojem je pisalo da jedna ostriga košta 29 evra što ih je šokiralo.
"Već smo pojeli ostrige tako da sam pomislila kako ćemo platiti račun?", rekla je ona.
Kelner se vratio sa desertima i počeo da ih stavlja na njihov sto iako su rekli da ne žele.
Situaciju koja je usledila, ovaj Aleks i Lindzi opisuju kao komičnu, piše Daily Mail.
"Spremili smo se da pođemo, otišla sam do toaleta a mog muža su pozvali u zadnju sobu da plati. Dali su mu račun koji je bio veći od 400 evra. Bio je šokiran. Pokazali su mu račun na ekranu kompjutera a sve je pisalo na grčkom koji ne znamo", rekla je ona.
Kako bi što pre okončali mučnu situaciju, Aleks je na kraju platio račun.
Pomislili su i da bi imali više problema ako ne plate, uvereni da umeju da iskoriste činjenicu da su gosti turisti.
"Kad sam ga videla ispred, nisam mogla da verujem. U kanadskim dolarima to je bilo više od 600 dolara. Suludo je platiti toliko večeru", rekla je ona.
Vlasnik restorana odbacuje kritike
Sa druge strane, Dimitrios Kalamaras, vlasnik ovog restorana, odbacio je njihove tvrdnje kao laž.
"Nažalost svi mi koji radimo u ugostiteljstvu na meti smo raznih influensera koji umesto da žive od reklamiranja proizvoda i usluga publici, oni vrše pritisak zbog prevelikih taksi i besplatnog jela", rekao je on.
Kalamaras je rekao da osoba po imenu Lindzi Brin na svom Instagramu objavljuje laži i da tvrdi da je više puta tražila meni za koktele i da se kelneru činilo da to ne žele pa im nije dao.
"Uprkos tome, ona je naručila. Influenserka, iskusni turista koja živi od onoga što doživi po svetu uradila je ono što većina normalnih ljudi ne bi, naručila je piće i hranu od kelnera koji je odbio da joj pokaže jelovnik", objašnjava vlasnik.
Kako kaže, lažne tvrdnje protiv restorana koriste desetine anonimnih korisnika na sajtu Trip Advisor pa su zato sad odlučili da na ulazu u restoran okače velike crne table sa cenama i jelovnikom.
"Verujemo da je vrednost ponuđenog iskustva velika i nemamo nameru da objašnjavamo zašto naplaćujemo više nego neki supermarket ili tradicionalna taverna koja može biti divna ali sigurno ima drugačiji koncept od našeg", rekao je vlasnik grčkog restorana.
Ipak, čini se da je ova priča samo vrh ledenog brega, i da ima dosta sličnih primera. Navodno je jedan par morao da izdvoji novca koliko ljudi u Srbiji izdvoje za ceo aranžman.
Naime, nedavno je jedan američki par bio šokiran računom od 800 evra za dva koktela mohito, četiri krabe i salatu.
Džesika Jarnal i Adam Hagan iz Montane kažu da su mislili da kokteli koštaju oko 25 evra.
Kad su dobili račun objasnili su im da je to cena za mali koktel, a da su oni naručili drugi po ceni od po sto evra. Iako je u jelovniku za krabu pisalo 27 evra, u stvarnosti toliko košta jedan gram krabe, što je minimum za porudžbinu.
(Telegraf.rs)
Video: Otvoren prvi Inovacioni forum Srbija - Švajcarska
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
srba
Jedite gde su cene istaknute na ulazu, tražite prvo meni, pa onda narućite. Ja svuda pre ulaska u restoran fotkam onu istaknutu tablu pri ulazu, i polako se sabiram i imam sve korpus delikt.
Podelite komentar
Mi
Ko je ovde lud? Jesi li vam to sakrili cjene u jelovniku? Ne razumijem kako moze biti neko šokiran na račun jedino ako zatvorenih očiju naručuje 😂
Podelite komentar
GoGi
Jedi brale tunu i sardine i račun skoro nista
Podelite komentar