• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sunčanje na terasi u Nemačkoj dozvoljeno, ali ako zasmeta komšijama sledi kazna

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podstanari koji se sunčaju goli u zajedničkom dvorištu ne moraju da se plaši da će ostati bez stana.

  • 0
plaza more pesak sunce torba suncanje Foto: Shutterstock

Leti mnogi žele da iskoriste sunčano vreme sunčajući se na svojoj terasi. Ali ako kod kuće u vrtu ili na balkonu pokažete previše kože, to može postati problem u Nemačkoj i na kraju može i da košta.

Sunčanje bez odeće na balkonu i u vrtu generalno je dopušteno.

- U principu, stanari mogu koristiti svoju terasu ili vrt kako žele. To važi i za sunčanje bez odeće, pojašnjava u saopštenju Udruženje nemačkih stanara (DMB).

Međutim, mora se uzeti u obzir lokalno stanovništvo. I stanodavac se takođe pita. Svima koji se vole sunčati na balkonu, terasi ili uz bazen bez odeće, bilo u iznajmljenom stanu ili u sopstvenom domu, to je uglavnom dopušteno. Osim ako nekome to ne smeta.

Prema izveštaju Nemačke uredničke mreže (RND), tada se u pojedinačnim slučajevima može počiniti upravni prekršaj koji je kažnjiv novčanom kaznom do 1.000 evra.

Ipak, podstanari koji se sunčaju goli u zajedničkom dvorištu ne moraju da se plaši da će ostati bez stana. Stanodavci to obično moraju tolerisati.

- Situacija je drugačija kada stanari višestambene zgrade iskoriste tople temperature za vreme na balkonu, tada stanarima preti opomena "zbog remećenja kućnog mira - poručuju iz DMB-a.

(Telegraf Biznis)

Video: Aukcija ribe na đerbanskom marketu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>