• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija za fitnes plaća 10.000 dolara za prelazak 10.000 koraka u jednom danu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nešto manje od 10.000 koraka svakog dana može smanjiti rizik od demencije za 50 odsto

  • 0
Trčanje, šetnja, hodanje Foto: Shutterstock

GimBird, kompanija za fitnes, želi da budete njen specifični menadžer za prodaju. Ona, naime, traži jednu srećnu osobu koja će preći 10.000 koraka u jednom danu za 10.000 dolara.

Kandidatima se nudi mogućnost da treniraju mesec dana dok se ne osećaju dovoljno prijatno da hodaju 10.000 koraka u jednom danu. Osoba koja dobije posao dobiće pametni sat od kompanije da prati njihov napredak.

Takođe se očekuje da tokom meseca podele svoje iskustvo na svojim nalozima na društvenim mrežama jednom objavom nedeljno, podstičući druge ljude da češće hodaju.

- Do poslednjeg dana u mesecu, moraju da pređu punih 10.000 koraka u roku od 24 sata - napisao je GimBird u svojoj ponudi posla.

Da biste učestvovali u ovom jedinstvenom izazovu, morate se prijaviti do 19. jula 2023. godine. Takođe je potrebno da imaju najmanje 18 godina, da budu američki državljani, da snimaju dvominutni video svake nedelje i da napišu na kraju svake nedelje rezime.

Nešto manje od 10.000 koraka svakog dana može smanjiti rizik od demencije za 50 odsto, pokazuju istraživanja. Za svakih 2.000 koraka koje hodate dnevno, možete smanjiti rizik od raka, srčanih bolesti i prerane smrti za 10 odsto.

I sve više kompanija ima za cilj da daju prioritet dobrobiti svojih zaposlenih. GimBird smatra da je važno da podstakne ljude da pomeraju svoja tela i ostanu aktivni. Kompanija za fitnes se nada da će u budućnosti ponuditi više "pristupačnih, visoko plaćenih poslova koji su povezani sa fitnesom", kaže Ešli Volton, suosnivač GimBird-a, za CNBC Make It.

- Pre nekoliko godina doživeo sam tešku saobraćajnu nesreću koja je rezultirala teškim oštećenjem nerava i morala sam ponovo da naučim kako da hodam. Dakle, hodanje za mene je nešto što ne uzimam zdravo za gotovo - kaže Volton.

(Telegraf Biznis)

Video: Ukoliko vam neko podvali falsifikovanu novčanicu, ovako ćete je prepoznati

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>