• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Od 18 centi do 5 evra: Sladoledni vodič za hrvatsko primorje

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Kada prestanu zveckati novčanice, a počnu šuškati novčanice, uživanje u sladoledu je moguće u puno formata, marki i opcija", piše hrvatski list

  • 0
kornet, sladoled Foto: Pixabay

Kugla hrvatskog sladoleda jedna je od glavnih tema kako regionalnih, tako i svetskih medija. Ta najslađa, ledena poslastica postala je stvar zbog koje se češće zaledimo kad vidimo cenu nego što se rashladimo po vrelom danu piše Index.hr.

Verovali ili ne, sladoleda za pola evra i dalje ima, ali kvalitet je upitan. Hrvatski list donosi detaljnu ponudu "hladne poslastice" u zavisnosti od toga koliko novčića želite da ponudite.

Za pedeset centi možete dobiti samo ledene štapiće, koje smo svi tamanili kao klinci, u nedostatku nešto više novčića za sladoled, piše list.

"Iako si imao pet kuna, bilo ih je glupo potrošiti samo na sladoled, za njih si mogao da dobiješ dva-tri ledena štapića i pola litre kole ili nekog drugog gaziranog pića", dilema u kojoj smo se svi barem jednom našli kao dete.

Navode da ovakvi štapići sada koštaju 18 centi. Hrvatski list dodaje: "cena verovatno varira od trafike do trafike, ali ako koštaju više od pola evra, bežite jer vas pljačkaju".

Sladoled Foto: PrintScreen/Youtube/Schnelle Rezepte

Sladoled za evro

"U ovom budžetu, sudbina vam je još uvek prilično tužna", piše hrvatski novinar.

Do nedavno za taj novac mogli ste dobiti kuglu sladoleda, a sada?A

Najčešće su u pitanju mlečni sladoledi na štapiću, ili po neki nebrendirani kornet.

sladoled Foto: Shutterstock

Za dva evra već ima

"Za dva evra može se osetiti dašak nekadašnje 'aristokratije' sa kornetima i ozbiljnim sladoledima na štapiću", sarkastičan je hrvatski novinar.

Ipak, ako razmišljate dalje od jednog ukusa, ili na primer na kornet sa čokoladom i komadićima karamele, premašićete budžet.

Tri evra su nova dva

Podsetimo, upravo ova "kategorija" je glavna polemika u medijima. Naime, nedavno smo preneli iskustvo nemačkih turista kojima su za kuglu sladoleda tražili čak 3,50 evra, istu onu koju u matičnoj zemlji plaćaju upola.

Hrvatski novinar zaključuje da cena sladoleda ide čak i do pet evra, odnono kada "prestanu zveckati novčanice, a počnu šuškati novčanice, uživanje u sladoledu je moguće u puno formata, marki i opcija".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>