• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posetili smo tunišansku pijacu koja je "cenovni raj" za turiste: Pola kilograma jagoda manje od 100 dinara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prizor je ravan pijaci u Barseloni, u čuvenoj La Rambla ulici

  • 0
Tunis, pijaca Foto: Telegraf.rs

Jutarnji časovi subotom i nedeljom obično su rezervisani za odlazak na pijacu, pa nas tako ni 1.500 kilometara, odnosno čak ni drugi kontinent, nisu omeli u toj tradicionalnoj aktivnosti među Srbima.

Ovaj put zaputili smo se na tunišansku pijacu gde su nas dočekale neverovatne boje i šarenolika paleta proizvoda. Od sveže i poveće tune, do limuna, koji kao da je naslikan, pa sve do latica jasmina, čiji je miris prepoznatljiv za ovu afričku zemlju.

Prizor je ravan pijaci u Barseloni, u čuvenoj La Rambla ulici, dok su cene ostavile pozitivan utisak na nas. Ukoliko ste ljubitelj morskih plodova, Tunis će za vas biti "cenovni raj".

Na primer, hobotnica je 22 tunišanska dinara, odnosno 750 naših. Četiri tunišanska dinara su nešto više od evro. Grdoba je 13 njihovih dinara, odnosno 450 naših za kilogram.

Lignje su manje od 3 evra, kao i gambori. Urme su manje od 2 evra, dok je pola kilograma jagoda verovali ili ne 3 tunišanska dinara, odnosno naših 100.

U galeriji možete pogledati sve cene.

Posetili smo i otvoreni market u oblasti Dahar na ostrvu Đerba gde je Telegraf Biznis prisustvovao jedinstvenoj aukciji ribe.

(Telegraf Biznis)

Video: Bili smo na degustaciji maslinovog ulja, kako da prepoznate ono pravo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>