• 4
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ko treba da plati devojačko veče? Kuma traži od svake drugarice minimum 50 evra, usledile burne reakcije

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iz komentara se može zaključiti da nije problem u skromnom novčanom doprinosu za proslavu, već o konceptu današnjih proslavljanja istih

  • 4
Devojačko veče Foto: Freepik

"Ja sam mislila da devojačko veče plaća i organizuje mlada ili kuma, šta je ovo danas", napisala je jedna devojka na svom Tviter profilu, ukazujući na to da se sve češće troškovi dele među gostima, i pokrenula lavinu komentara.

Zaista, na kome je da plaća devojačko ili momačko veče? Na mladi i mladoženji, kumu ili kumi, kumovima i najbližim prijateljima, ili je jednostavno stvar o kojoj ne bi trebalo toliko da se polemiše? A možda i ne proslavlja?

- Kad sam ja kumovala, devojke su učestvovale nešto sitno, a ja sam ostatak platila. Mislim da je okej da se kupi zajednički poklon, ali da se daje po 50-100 evra, nije normalno. Ako žele luksuzno devojačko veče nek ga obezbede same sebi, a ne da određuju gostima da izdvoje toliko - napisala je jedna kuma.

Iz komentara se može zaključiti da nije problem u skromnom novčanom doprinosu za proslavu, već o konceptu današnjih proslavljanja istih.

Naime, sve češće se biraju "skupe" lokacije za proslave, poput uređenih vikendica i splavova, čija cena ide i po nekoliko stotina evra za veče.

 

Takođe, tu je i dekoracija, hrana, piće... pa tako u komentarima devojke mahom pišu da nije problem dati simboličnu svotu od 20-30 evra, ali da je sve iznad toga nezahvalno.

- Ne znam je l' vidiš po mrežama kako devojke to organizuju, dobre vile, paneli, hrana nerealna i tako dalje... nije problem dati ako je žurka u pitanju ali ono je sve postalo samo za instagram kod većine zašto bi neko davao 100e?

Povela se i polemika da li uopšte organizacija treba da se ostavlja kumi, pa zatim i drugaricama, te da mlada ukoliko želi da ima svoje devojačko veče treba i sama da ga organizuje.

Međutim, kako pojašnjava jedna od devojaka, tada se gubi i suština - iznenađenje za mladu.

- Nisam znao da ima i tih varijanti da kum/kuma plaća sve ili mlada/oženja… U mom okruženju uvek ide varijanta deljenja troškova na pozvane. Kum da više, pošto ne kupujemo poklone, a kuma ili kupi neki dodatni poklon ili da više para. I meni je to skroz ok - oglasio se i jedan momak.

Kada se sve podvuče, najvažnije je da se lepo provedete u krugu najbližih ljudi, bez opterećivanja ko i koliko daje.

Kakva su vaša iskustva? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf Biznis/M.P.)

Video: Dobili smo recept za najbolji burek

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pegi

    22. jul 2023 | 11:35

    Ma kakva deljenja troškova, ako hoće da prave momačko, devojačko, svadbu,... pa neka prave i finansiraju kako hoće i gde hoće. Ovo je strašno na šta su se svela ta slavlja, kako ih nije sramota. Nekad je bio ponos biti nekome kum ili kuma, a sada ljudi mole Boga da ih niko ne pita za to. Ee, moja Srbijo.

  • Mikica

    22. jul 2023 | 11:07

    Moraju da joj plate nekog peškirića koji će da joj vrcka u krilu i izvodi striptiz. Fuj i smejurija u isto vreme.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>