• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dan odmora 1.770 dolara: Evo koliko košta boravak u 10 najskupljih destinacija na svetu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Karipsko ostrvo Sent Barts je najskuplja destinacija za odmor na svetu

  • 2
more, plaža, gustavija, leto, letovanje Foto: Shutterstock/Sandra Foyt

Portal FloridaPanhandle.com analizirao je troškove na 100 popularnih mesta za odmor, uzimajući u obzir prosečne cene smeštaja, prevoza, hrane i atrakcija.

Prema analizi, najskuplje destinacije za odmor, bez troškova leta, su Gustavia u St. Bartsu, Gštad u Švajcarskoj, Aspen u Koloradu, Park Siti iz Jute, Maui na Havajima, London, ostrvo kakao na Maldivima, Maun iz Bocvane, Veliki Kajman i Monte Karlo.

Listom dominiraju ostrva i luksuzni skijaški gradovi, iako rame uz rame sa njima može da stabne i safari eko-turizam, piše CNBC Travel.

Karipsko ostrvo Sent Barts je najskuplja destinacija za odmor na svetu, uglavnom zbog visokih troškova smeštaja, koji u proseku koštaju 1.770 dolara po noći.

Da bi pronašao te cene, FloridaPanhandle.com je istražio prosečne cene za hotele sa četiri i pet zvezdica za boravak tokom Božića (21-27. decembar) i tokom proleća (19-25. maja).

Da bi procenio cenu aktivnosti, FloridaPanhandle.com je izračunao prosečnu cenu za tri najposećemnije atrakcije svake lokacije na TripAdvisoru.

Skijaški grad Park Siti, Juta, u proseku je naplaćivao 333 dolara za dnevne atrakcije - i samim tim je i najskuplji na listi.

Atrakcije u Maunu u Bocvani, jedinoj afričkoj destinaciji na listi, u proseku su koštale više od 100 dolara dnevno. Uprkos većim ukupnim prosečnim troškovima, atrakcije Sent Bartsa i Maldiva su procenjene na nula dolara. Turisti će možda morati da plate najviše dolara za hotele na tim lokacijama, ali njihove plaže su besplatne.

Monte Karlo je imao jednu od najnižih prosečnih cena za atrakcije na listi.

(Telegraf Biznis)

Video: Šta smo sve jeli u Seulu, da li biste ovo probali

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • потоп

    19. avgust 2023 | 17:06

    Неће да може, ће гу останем у Србије .е таман ће гу дам зараду на годишњем нивоу.

  • Postar

    19. avgust 2023 | 18:04

    Ja odmaram pecajuci kraj Drine.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>