• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posetili smo najpoznatiju metro stanicu na svetu, ovo su cene u njenom elitnom restoranu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podaci pokazuju da dnevno kroz Grand central prođe oko 750.000 ljudi

  • 0

Železnička stanica Grand central u Njujorku, jedno je od središta Velike jabuke i jedno od najpopularnijih turističkih atrakcija u svetu, a mi smo imali prilike da obiđemo i elitni restoran koji se tamo nalazi.

Lokal u najpoznatijoj metro stanici na svetu, drži cene baš prigodne svojoj tituli, a što možete da vidite i na našim fotografijama.

Iz restorana se vidi cela Grand Central Station, a poznata je i kao mesto gde se snimilo mnogo popularnih filmova.

Podaci pokazuju da dnevno kroz Grand central prođe oko 750.000 ljudi.

Stanica, čiju je izgradnju finansirala porodica Vanderbilt, otvorena je 1913. Od rušenja, nekoliko decenija kasnije, spasila ju je udovica predsednika Džona Kenedija, Žaklina Kenedi Onazis, tako što je sprečila plan gradskih vlasti da na njenom mestu podignu poslovnu zgradu.

U ovom restoranu, jelo dana košta oko 60 dolara, sendvič oko 20. Rižoto i paste su od 20 do 30 i više dolara. Obrok salate su uglavnom više od 20 evra, dok je glavno jelo s piletinom oko 40 dolara.

Dezerti su od 15 do 25 dolara.

Njujorška Grand Central Terminal stanica poznata je i po najvećem broju terminala - ima ih ukupno 44, a jedan tajni nalazi se navodno ispod legendarnog hotela Valdorf Astorija.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>