• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Krpa i deterdžent, ako nećete kaznu od 65 evra: Na snazi stroga pravila za registarske tablice

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi registar kazni nalaže, kao i ranije, da registarska nalepnica bude istaknuta pa prednjem delu automobila

  • 0
saobraćaj, gužva, vožnja, muškarac vozi automobil, volan, špic Foto: Shutterstock

Važan deo učestvovanja u saobraćaju nije samo pravilno ponašanje prema drugim učesnicima, već i vidljivost registarskih tablica koja je u Nemačkoj regulisana Pravilnikom ili registracijom vozila (FZV).

Novi registar kazni u Nemačkoj nalaže, kao i ranije, da registarska nalepnica bude istaknuta pa prednjem delu automobila, jer ona pruža informacije i o tome kada bi trebalo da bude sledeća opšta inspekcija vozila.

Ukoliko je ona istekla, prema novom pravilniku, morate platiti više od 60 evra.

Još veću kaznu će platiti vozači čija registarska oznaka nije najbolje vidljiva, bilo da je "prekrivena staklom, providnom folijom ili slično" - 65 evra. Isto se odnosi i za vlasnika motora, mopeda i slično, piše Fenix magazin. 

Prema informaciji ADAC-a koju prenosi 24auto.de, takva prekrivanja se mogu smatrati "zloupotrebom registarskih tablica".

Slično će se platiti i kazna ukoliko je registarska tablica zaprljana toliko da nije sasvim čitljiva ili da je toliko iskrivljena ili oštećena da nije čitljiva uopšte. Ako je, na primer, registarska tablica toliko prljava ili oštećena da više nije skroz čitljiva, mora se zatražiti nova.

Iz ADAC-a upozoravaju da ako želite održavati svoju registarsku oznaku stvarno čistom, morate koristiti deterdžent za pranje automobila i mlaku vodu. Upotreba jakih deterdženata može nagristi i oštetiti vidljivost registarske tablice pri noćnom svetlu.

(Telegraf Biznis)

Video: Pogledajte kako izgeldaju prva električna vozila Pošte Srbije od danas u upotrebi u Novom Sadu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>