• 4
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Turistima naplaćen rak skoro 700 evra, imao je 35 kg: Očekivali porciju, dobili celu "morsku zver"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodaju da nisu znali da će im biti serviran ceo rak

  • 4

Morski plodovi mogu biti skup izbor bez obzira koje jelo odaberete, ali Junko Šinba ni u snu nije očekivala da će joj jedan singapurski restoran naplatiti "kao da je probala svako jelo na meniju".

Zajedno sa prijateljima večerala je, ironično u "Raju morskih plodova", a između ostalog, odlučili su se da podele i aljaškog kraljevskog raka. Ispostaviće se, veoma skup odabir hrane.

Samo rak im je naplaćen neverovatnih 560 funti (oko 640 evra), dok je ukupan račun koji je uključivao pivo, vodu, pržene lepinje, prženi pirinač od govedine, vino i povrće bio 786 funti – uključujući naknadu za uslugu od 10%.

Vidno besni, tvrdili su da im nije rečeno da će im biti naplaćeno na osnovu težine raka, niti da će ceo rak morati da se kuva posebno za njihov sto.

Međutim, restoran podelio snimak sa kamera na društvene mreže, na kojem se vidi kako osoblje „detaljno“ objašnjava cene. Junko tvrdi da je konobar preporučio raka, ali da nije jasno objasnio da će koštati 16 funti (oko 18 evra) za 100 grama prenosi The Star.

- Niko nas nije informisao da će ceo rak biti pripremljen samo za nas, s obzirom da pojedini restorani serviraju raka parcijalno. Na stolu se se našla tri tanjira raka sa mnogo drugih jela, čak nismo ni uspeli da završimo večeru do kraja - pravdala se Junko.

Restoran je na kraju pozvao policiju da bi razrešili nastalu situaciju. Naposletku, menadžer restorana prihvatio je da ponudi popust, iako su i dalje smatrali da nisu napravili propust.

Tvrde da su se gosti čak i slikali sa celim rakom, pre nego što im je serviran.

(Telegraf Biznis)

Video: Šta smo sve jeli u Seulu, da li biste ovo probali

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivica

    23. septembar 2023 | 18:10

    Ovde nešto račun NE valja 100g raka=18€,1kg=180€,10kg=1800€,a rak od 35kg=6300€.Piše da je rak težak 35kg,nikada nisam video ni na slici tolikog raka.

  • Radoznao

    23. septembar 2023 | 18:07

    Od 35 kg koliko su platili,zanima me koliko su grama pojeli a koliko je ostalo 🤔🥴

  • Vaskolic

    2. oktobar 2023 | 18:28

    Ma da,naplatice vam 16 funti ahhaha hhah,Slusaj ti ovo uzas kako se ljudi prave naivni

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>