• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako birate život "preko", i ovo je bitna stavka: Top 10 gradova sa najskupljim kirijama

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Očekivano, uglavnom dominiraju američki gradovi

  • 0
barselona Foto: Shutterstock

Studija stručnjaka "Deluxe Homes" je proučavala cene zakupa stambenog prostora na najpopularnijim svetskim destinacijama u 2023. godini.

Pred vama je lista top 10 svetskih gradova sa najskupljim kirijama, ako uzmemo u obzir cenu po metru kvadratnom (m2).

Njujork (1) je na vrhu lestvice kao grad sa najvećom cenom zakupa (50,35 dolara po metru kvadratnom). Mesečna renta je, u proseku, 3.300 dolara.

San Francisko (2) zauzima drugo mesto na listi, sa cenom od 46,27 dolara po m2. Mesečna renta je, u proseku, 2.900 dolara.

London (3) je prvi na listi među evropskim gradovima, kada pričamo o ceni kirija (43,81 dolara po m2), a iza njega je ponovo jedan američki grad - Boston (4). Tu je cena po kvadratu 39,55 dolara.

Inače, Boston, uz Los Anđeles, ima najskuplji prosečni jednosobni stan površine 67,08 m2 među svim rangiranim gradovima.

Vašington, Majami, Los Anđeles i Pariz zauzimaju 5. mesto na listi gradova sa najskupljim kirijama, dok Dablin i Amsterdam dele 6. poziciju. Na sedmom mestu su Čikago, Oslo, Kopenhagen i Barselona, gde je cena po kvadratu oko 30 dolara.

Prag i Berlin zauzimaju osmo, a Stokholm i Beč deveto mesto, sa cenom od 22,47 dolara po m2. Prema podacima iste grupe stručnjaka, najnižu cenu zakupa među gradovima uzetim u obzir u ovoj studiji, pronaći ćete u Helsinkiju i Lisabonu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>