• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Nemačkoj za jedan proizvod traže 10 evra: "Imam u selu šleper toga, nisam ni znao da sam milioner"

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na osnovu opisa proizvoda, suvi klipovi se koriste kao "izvrstan pokretač vatre"

  • 1
kukuruz Foto: Shutterstock

Na društvenim mrežama se šeruje video koji je izazvao nevericu, a najpre kod ljudi s naših prostora. Naime, snimak prikazuje suve klipove kukuruza koji se u Nemačkoj prodaju za čak 9,99 evra, odnosno za 7,99 kada su na akciji.

U pakovanju se nalazi 15 komada.

Reč je, naime, o drvenkastoj sredini kukuruza koja ostane nakon što se sa klipa uklone zrna, a koji se kod nas najčešće baca ili se koristi za potpalu vatre.

Međutim, u Nemačkoj taj očišćeni klip možete kupiti u prodavnicama, a prema onome što piše na ambalaži - prodaje se za potpaljivanje vatre, te je kod njih to uobičajena praksa.

Na osnovu opisa proizvoda, ovi suvi klipovi se koriste kao izvrstan pokretač vatre, pružajući brzo i dugotrajno paljenje, te se preporučuju za roštiljanje, pečenje, ili čak kao zamena za upaljač za kamin.

Snimak je, međutim, izazvao lavinu komentara.

"Videli zaradu, zato je puno Balkanaca tamo", "Imam u selu šleper ovoga, nisam ni znao da sam milioner", "A mi se ovde rasipamo, pali roštilj, daj kocke, pečemo prase, podloži kockama" - samo su neki od komentara na mreži X.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>