Kapućino i kroasan 450 dinara, špagete i aperol 35€: Koliko košta italijanski "dolce far niente"?

Italijani su "melodija za najtvrđe uši", a njihovi životi oslikavaju se sa dve reči "umeće življenja"

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika hekata
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • hekata

    10. decembar 2023 | 08:12

    Italijani ujutru ne sede po kaficima. Ispijaju ristretto uz sank, i to sve traje par minuta. U vecini mesta u Italiji ce vas kazniti ako jedete sendvice sedeci na sstepenicama u blizini turistickih atrakcija. Tako da, ovo oslikava turisticki pogled na Italiju, ali ne i realan zivo tamo. Oni ne razumeju srpsko visesatno sedenje po kaficima uz kafu.