• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jaja na pijaci 12, u marketu 22 dinara: Koja radije kupujete? (ANKETA)

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Amerikanci su u 2023. najviše "guglali" - zašto su jaja skupa

  • 0
Zemunska Pijaca Foto: Nikola Anđić

Kutija od 10 jaja u marketu košta od 200 do 235 dinara, u zavisnosti od veličine, odnosno jedno jaje staje od 20 do 23,5 dinara. S druge strane, jaja na pijaci možete naći već za 12 dinara po komadu. Koja radije kupujete?

Da je cena najjednostavnijeg doručka postala glavna tema razgovora velikog broja populacije u poslednje dve godine, govori i činjenica da su Amerikanci u 2023. najviše "guglali" - zašto su jaja skupa, dok je u Rusiji krajem godine vladala nestašica ove namirnice, zbog čega su cene porasle za 40 odsto.

Situacija nije bila ništa bolja ni u Francuskoj gde su milioni Francuza u novembru upozoreni da ne jedu domaća jaja zbog prisustva "večnih hemikalija" u tlu. Plus, treba li da spomenemo i ptičiji grip kao jedan od faktora za rastuću cenu jaja?

Gde radije kupujete jaja?

Glasajte

Zajedno sa inflacijom, zaključak je da godine iza nas i nisu bile tako "nežne" prema kokošjim proizvodima.

Nedavno smo posetili Zemunsku pijacu, a posebnu pažnju su nam tada privukle cene jaja. Dok u marketu kutiju od 10 komada plaćamo oko 230 dinara, istu bi na pijaci mogli da pazarite upola cene.

Koliko novca izdvajate za kutiju od 10 komada jaja?

Glasajte

Naravno, ima raznih cena i na pijaci. Pa tako na istoj tezgi možete pazariti karton jaja po ceni od 12 dinara po komadu, ali i ona koja idu i do 25 dinara. Prepostavljamo, sva su domaća, a zapažamo da ima i organskih.

Gde vi radije kupujete, pišite nam u komentarima.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>