• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pariz će "opasno" zaraditi: Očekuje 15 miliona turista zbog OI, skočile cene karata za metro, ali i za Luvr

B. L.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uprava Luvra je, doduše, u saopštenju navela da je poskupljenje karata "posledica inflacije i poskupljenja struje"

  • 1
metro, pariz Foto: Stephane Mouchmouche / AFP / Profimedia

Olimpijske igre u Parizu biće održane od 26. jula do 11. avgusta, a Paraolimpijske igre od 28. avgusta do 8. septembra ove godine, a taj sportski događaj je sa sobom "povukao" i veće cene u Gradu svetlosti. Mediji su preneli vest da će karte za ulaz u čuveni muzej Luvr poskupeti za 30 odsto uoči OI.

U ovom slučaju, to znači skok cene ulaznice sa 17 na 22 evra, objavljeno je na sajtu pariskog muzeja. Međutim, poseta Luvru će i dalje biti besplatna za osobe mlađe od 18 godina, kao i za stanovnike Evropskog ekonomskog prostora, mlađe od 26 godina.

Uprava Luvra je u saopštenju navela da je poskupljenje karata posledica inflacije i poskupljenja struje. Dakle, nigde se ne pominju Olimpijske igre, mada se da zaključiti da je i to jedan od razloga, budući da se očekuje nalet turista sa svih strana.

Otvoren 1793. godine, Luvr je najposećeniji muzej na svetu, a 2022. njegovu zbirku, koja se prostire na 86 hiljada kvadratnih metara, pogledalo je 7,2 miliona ljudi. To je francuskom muzeju donelo zaradu od 76,5 miliona evra.

Muzej Luvr Foto: Pixabay

Pariz, inače, očekuje oko 15 miliona turista koji će prisustvovati Letnjim olimpijskim igrama, saopštilo je Ministarstvo turizma, tako da su, možda shodno tome, poskupele i cene za metro.

Ranije je već objavljeno da će se cene karata za pariski metro udvostručiti tokom Olimpijskih igara 2024. i da će iznositi 4 evra, a ne 2,10 evra - kao što je slučaj sada.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    16. januar 2024 | 12:41

    Evo trcim u Pariz,lepse ce mi biti da kupim kartu i preko Royal Charter Service-a letujem u Tunisu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>