• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Beograđanki samo namaz naplatili kao četvrtinu jela: "Upozorili su me da se dodatno plaća, al' baš ovoliko..."

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Verovala je da će joj kašiku namaza naplatiti oko 60 dinara

  • 1
gvakamole, račun Ilustracija: Pixabay/Privatna arhiva

Jedna Beograđanka obratila se redakciji Telegraf Biznisa nakon što su joj u lancu meksičke hrane naplatili kašiku namaza čak 160 dinara, odnosno skoro kao četvrtinu jela koje je naručila. "Upozorili su me da se dodatno plaća, ali nisam očekivala baš ovoliko", ispričala nam je ona.

Devojka je želela da začini svoj burito, koji inače košta 600 dinara, sa nečim novim, a radnica joj je ponudila namaz od gvakamole, napominjući da se on dodatno plaća. Podsetimo, gvakamole se prave od avokada, uz dodatak limuna, paradajza na kockice i belog luka.

- Ona jeste rekla da se dodatno naplaćuje, ali nije napomenula da je reč o skoro četvrtini vrednosti jela koje sam naručila. Da sam znala da se naplaćuje 160 dinara, razmislila bih. Smatram da je važno da naglase ovu informaciju, ili bar da piše... - priča devojka.

Inače, jedan avokado košta od 120 do 170 dinara u prodavnici

U šali se provukla i rečenica, "da nije južno voće, već srpsko, ne bi se ni plaćalo". Ipak, u jeku svih dešavanja u svetu i kriza, sada više nego ikad je važno da cenimo naše domaće proizvode.

Izvoz voća i povrća opao je značajno tokom prošle godine, a najviše smo izgubili na ruskom tržištu. Ipak, naš kec u rukavu postaje sektor kiselih proizvoda, a odlično smo prolazili i sa izvozom čipsa.

No, ako se vratimo na gvakamole, zanimljiv detalj je da restorani širom sveta izbacuju ovaj namaz i za to nisu razlog ni ukus ni cena ni kalorije, već nešto četvrto - ekologija.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    27. januar 2024 | 14:44

    Pa htela si da budes "fensi" da porucis avokado namaz... A to kosta... Egzotika uvek kosta... I sad porucis hranu za 600din i egzoticni namaz ti naplate 160din i odmah javno da se zalis. Egzotika nikada nije bila ptistupacna sirotinji. Lepo nazad u svoje selo pa krompira iz rerne, luka, slanine, pasulja da pucas od zdravlja...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>