• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kod srpske bake za džabe, u Monaku za one sa dubokim džepom: Evo koliko košta "kolač detinjstva" u prodavnici

S. G.
M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čije galete su slađe?

  • 0
galete, bakin kolač Ilustracija: Telegraf/Freepik

Četiri komada jaja, šolja mleka, kora limuna, čaša ulja i par kašika šećera, plus najtoplije bakine reči i eto savršenih galeta, tačnije bakinog kolača! U Monaku, računica izgleda nekako ovako: 400 grama tankih "nevazdušastih" galeta, u plastičnoj kutiji sa celefanom, cirka 5 evra (oko 600 dinara). Pa čije su slađe?

Ovaj put ih nismo probali, a pomalo bi bila i "izdaja" veštih ruku naših korena, a kada shvatite da za kolač detinjstva treba da date 600 dinara, verovatno ćete ih radije iskoristiti da vašu baku odvedete na kafu.

Ipak, boravili smo u drugoj najmanjoj državi na svetu, posle Vatikana, pa stoga ne čudi što su cene baš ovakve - kakve jesu.

galete, bakin kolač, Monaco Foto: Telegraf.rs

Takođe, cene jaja drastično su skočile u protekle dve godine, a zanimljiv podatak je i da su Amerikanci u 2023. godini najviše "guglali" zašto su jaja skupa, dok je u Rusiji krajem prošle godine vladala nestašica ove namirnice, zbog čega su cene porasle za 40 odsto.

Ekipa Telegrafa boravila je i u Melburnu, gde nas je iznenadilo da je namirnica, neizostavna za svaki letnji doručak, kod njih cenovno hrana za "elitu".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>