• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mina je uzela kredit i napravila dom iz snova: "Kompromis ne postoji kad je reč o kvalitetu"

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uspeli su da isplate majstore, urede prostor onako kako su želeli i da u najkraćem mogućem roku prestanu da plaćaju kiriju i usele se u sopstveni dom

  • 1
Stan kupovina ključevi od stana kuća kuće Foto: Shutterstock

Potraga za idealnim krovom nad glavom uvek je mukotrpan proces: neretko zahteva kompromise, a može potrajati i više meseci. Ipak, ta sreća kada konačno pronađete svoje parče raja, ne može se meriti ni sa jednim prethodnim osećajem, a dilema koju defintivno ne smete da imate je "kako ćete urediti svoj dom".

"Sad ulažem, pa ko zna kad"

Mina, koja je nedavno pazarila stan na Voždovcu, javila se redakciji Telegrafa sa porukom za sve one koji tek u tu proceduru treba da krenu. "Sad ulažem, pa ko zna kad", glasio je njen mejl, koji se dalje nastavio:

- Isprva budete srećni jer ste došli do svog krova nad glavom, ne morate više da plaćate kiriju, ali onda dolazi sledeća dilema: Uređenje stana. Vodila sam se time da kako ga tad središ, tako će izgedati duže vreme - poručila je ona.

Priznala je da je i sama u celu priču ušla pomalo - spontano.

- Stoga i pišem ovaj mejl. Stan koji smo pazarili je, kako žargonski volimo da kažemo "iskočio" na tržištu i znali smo da je to naša prilika, ali nekako smo "naivno" ušli u sve to. Kupili smo stan u starogradnji i tek onda shvatili da nas očekuju ulaganja.

Minini saveti za miran san

Mina savetuje i da je ključ dobrog ulaganja novca u novi stan - dobro razrađen plan i malo kompromisa.

- Neke stare stvari smo preneli u novi, ispitali smo tržište, cene radova, a onda smo počeli da tražimo preko prijatelja majstore. Zaista nije postojao kompromis kada je reč o kvalitetu sanitarija, pločica, kuhinjskih elemenata... Tu smo birali da damo nešto više novca, ali smo zauzvrat kupili sigurnost na duže staze. Na kraju, da bismo bili sigurni da sve možemo da iznesemo mirne glave, opredelili smo se za dinarski keš kredit za većinsko eksterno refinansiranje Mobi Banke. Uzeli smo 1.200.000 dinara uz kamatnu stopu od 9,95% i maksimalan rok otplate 70 meseci. Pored toga što smo refinansirali obaveze u drugoj banci, uspeli smo sve da sredimo u stanu - priča Mina.

-Važno je da vas ništa ne ograničava - poručuje ova Beograđanka.

Više o ponudi na sajtu Mobi Banke.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    2. april 2024 | 11:54

    Uvek je bolja opcija uzeti kredit, nego plaćati kiriju

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>