• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ni Zlatibor, ni Kopanik već ova srpska banja: Ovde se traži krevet više, a cena noćenja od 2.300 dinara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nalazi se na skoro 3 sata od Beograda i pruža mnoštvo aktivnosti

  • 3
Letovanje Kopaonik, Vrnjačka banja, Zlatibor, cene Foto: Marko Jovanović, RINA, Nikola Tomić

Ni Zlatibor, ni Kopanik već Vrnjačka Banja! Kako je rečeno za Telegraf Biznis iz HORES-a, upravo ova banja trenutno važi za najprivlačniju turističku destinaciju u Srbiji, a cena noćenja se kreće već od 2.300 dinara.

- Vrnjačka Banja je preskočila Zlatibor gde se malo preteralo sa urbanizom - poručuje direktor Poslovnog udruženja hotelsko ugostiteljske privrede Genov Hores za naš portal.

Noćenje već od 2.300 dinara

Vrnjačka Banja nalazi se na skoro tri sata od Beograda, a ako ove godine planirate letovanje u Srbiji, možda je baš ona pravi izbor za vas.

Noćenje se početkom jula kreće od 2.300 dinara za apartmanski smeštaj za dve osobe, dok cena u hotelskom smeštaju sa doručkom ide od 7.000 dinara.

Most ljubavi, Vrnjačka banja Most ljubavi u Vrnjačkoj Banji / Foto: Wikimedia/Aca Srbin

Šta može da ponudi Vrnjačka Banja?

Ovu banju neformalno nazivaju i Kraljicom banjskog turizma. Od davnina je bila poznata po svojim lekovitim izvorima, prelepim šetalištima sa 20 mostova, a svaki ima svoju posebnu priču.

Tokom jula, u Vrnjačkoj Banji se održava i Karneval, koji okuplja brojne turiste. Na raspolaganju vam je otvoreni bazen, brojna etno domaćinstva u blizini, Zoo vrt, a kako je banja omeđena Gočom, od nedavno je tu i Gočki ranč.

planina Stolovi, konji Foto: M. Danilović

Ove lokacije se nalaze u blizini

Planina Goč udaljena je od banje na oko 15 kilometara piše srbijaodmor. Idealna je za šetnju, piknik, berbu šumskih plodova, lekovitih trava...

U blizini su i manastir Ljubostinja, Studenica i Žiča, kao i planina Stolovi - odakle nastaju sve one prelepe fotografije sa divljim konjima.

Takođe, tu je i Zapadna Morava, gde možete pecati i šetati sa porodicom.

Gde ćete vi ove godine na odmor? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf Biznis)

Video: U Boki usidrena jahta vlasnika Totenhema: Pogledajte zver od 250 miliona dolara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • deda rajko

    29. jun 2024 | 11:51

    Samo bez lazi molim vas.Dosao iz Vrnjacke Banje.Nema apartmana ispod 30 eura.Ako je blize setalistu onda je 40 i 50 eura.Banja vise nije banja samo beton i zgrade.Cepter pravi novi hotel u centru sa helidrumom na krovu za helikoptere.Jos malo i nece biti zelenila uopste.

  • Era ue 31

    29. jun 2024 | 16:02

    Skoro sam bio u V . Banji i hteo da ručam ali onih nekoliko restorana su bili prepuni pa sam otišao gladan iz Banje. Na Zlatiboru ima 50 ak restorana sa vrhunskom hranom

  • Vila PETRA

    29. jun 2024 | 20:46

    Najlepša banja u univerzumu - Vrujci

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>