• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od 15. avgusta ovu stavku na Infostanu ćemo plaćati skuplje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cene se nisu menjale od 2022. godine za ovu uslugu

  • 3
Računi infostan Foto: Shutterstock, A. Nalbantjan

JKP "Gradska čistoća" od 15. avgusta imaće nove cene za uslugu sakupljanja i transporta komunalnog otpada i zbrinjavanje posebno odvojenih frakcija iz komunalnog otpada koje se zbog svog sastava i karakteristika ne mogu odlagati u opremu za sakupljanje komunalnog otpada.

Odluka je doneta u skladu sa činjenicom da se cene usluga sakupljanja i transporta otpada nisu menjale od 2022. godine, te da su stare cene bile ekonomski neopravdano niske, pogotovo u uslovima kada su troškovi energenata, rezervnih delova i usluga popravki komunalnih vozila značajno uvećani, navodi se u Odluci Gradske čistoće.

Sakupljanje i transport komunalnog otpada tako ćemo od 15. avgusta plaćati po metru kvadratnom 9,90 dinara sa PDV-om.  Ako se plaća paušal po kanti, onda će iznositi 950 dinara sa PDV-om.

Samostalne delatnosti plaćaju paušalno iznošenje komunalnog otpada prema površini poslovnog prostora do 30 kvadrata po sledećim grupama:

  • Videoteke, zlatare, časovničari, advokatske kancelarije, galerije i ateleji, hemijsko čišćenje, otpičari i sl. plaćaćae 1570 dinara sa PDV-om.
  • Agencije, trgovine ne prehrambenom robom, pržionice i prodavnice kafe, apoteke, podrumi pića, privatni vrtići, privatne škole, fotografi, foto-kopirnice i sl. plaćaće 2.039 dinara sa PDV-om
  • Zabavne igre, sportsek kladionice, teretane i slično plaćaće 2.492 dinara sa PDV-om
  • Trgovina prehrambenom robom, ugostiteljsko-restoranske usluge, picerije, ćevabždinice, privatne ordinacije i sl. plaćaće 2.948 dinara sa PDV-om.

Ostale kategorije možete pogledati ispod, kao i nove cene za tretman kabastog otpada i zbrinjavanje posebno odvojenih frakcija iz komunalnog otpada:

Inače, ovu uslugu plaćamo kroz Infostan.

(Telegraf Biznis)

Video: Bojan Stanić o Sporazumu o slobodnoj trgovini sa Kinom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>