Domaći specijalitet u poznatom turističkom mestu stranci toplo preporučuju: Cena je pravo iznenađenje
U restoranu na Zlatiboru domaći specijalitet komplet lepinja služi se i u najvrelijim danima leta.
"Evo me kod tog i tog", imenuje vlasnika kafane.
"Da ručamo i polazimo", kaže gost u drugom delu kratkog telefonskog razgovora.
Jasno je onom s druge strane slušalice gde se ovaj nalazi - ne postavlja potpitanja; a onima koji su taj razgovor nehotice čuli jasno je da su u restoranu poznatom u kraju.
Do tog časa ne znajući da idu na "provereno mesto", čitali su recenzije na Guglu. Stranci u potpisu toplo preporučuju komplet lepinju, nazivajući je srpskim specijalitetom.
Pogled na meni otvara više opcija - lepinju s kajmakom i pršutom, lepinju s kajmakom, komplet... Ova poslednja je s kajmakom, jajima i pretopom, po ceni smeštena "u sredinu".
Za dve domaće kafe s ratlukom, dve komplet lepinje i jednu paradajz salatu, cena je pravo iznenađenje. Par turista mogao bi pojesti dva specijaliteta za 1.100 dinara. Sa kafom i salatom ceo račun iznosi 1.700 dinara.
Kada se na to doda podatak da je Zlatibor poznato turističko mesto u Srbiji ili kada se cena komplet lepinje uporedi s cenom pečenja, koje je npr. u Guči koštalo do 3.300 dinara po kilu za praseće, odnosno do 3.800 za jagnjeće, iznenađenje ovim cehom samo raste.
(Biznis Telegraf)
Video: Spremao nam je svoja jela u Beogradu: Džek je šef sa Mišelinovom zvezdicom i griluje futoški kupus
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ilija
Срби погрешно зову производ кајмак то је турски израз ми Срби смо одувек имали тај производ пре најезде турских трупа на Балкан и он се и дан данас зове Скоруп а коме није јасно ја му не могу више ништа
Podelite komentar
Djole
Za 1 jaje, kašiku kajmaka, lepinju i malo pretopa - nus produkat od pečenja 550 din. prava sitnica. A upoređujemo sa 1kg pečenog mesa. Zanimljivo.
Podelite komentar