• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Stefan kaže da u meniju sve piše, pa ne možete da se žalite: Na ovom jezeru naplaćuju 8 evra za prazan tanjir!

V. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svako ko želi da podeli obrok ili predjelo u ovom restoranu moraće da plati korišćenje dodatnog tanjira

  • 1

Jedan gost restorana na jugu Austrije osim lepog popodneva provedenog u restoranu dobio je i račun kome se nije nadao. Svako ko želi da podeli obrok ili predjelo u ovom restoranu moraće da plati korišćenje dodatnog tanjira. Tako je jedan tanjir postao predmet velike debate na internetu.

Kristof Eugen Haselmajer radi na istraživanju javnog mnjenja, živi u Beču i sa bratom i ženom otišao je u šik restoran na jezeru Vrbsko. Nakon posete restoranu, mejlom mu je stigao detaljan račun gde je, tek u tada, uočio stavku - prazan tanjir za osam evra.

Naime, njih dvoje su podelili predjelo tokom posete restoranu što je značilo da je za jednu osobu donesen dodatni tanjir. Baš ovaj tanjir je stavka od 8 evra na računu.

Ovo je čak i navedeno u meniju restorana gde stoji: "Ako delite jelo, dodatni tanjir će vam biti naplaćen 8 evra".

Komentari ispod objave su bili prepuni kritika.

- Nemam reči - bio je koncizan jedan.

Dok su jedni pisali da je to baš previše i da nema smisla, drugi su naglasili da nije ni čudo što turisti sve slabije posećuju ovaj kraj dok su treći, pak, branili restoran, prenosi Berliner kurier.

Portparol vlasnika restorana podržao je restoran rekavši da, ako je ovo jasno saopšteno (u meniju), niko ne treba da se nervira zbog toga.

- Mogu da razgovaram o tome da li je cena opravdana. Drago nam je što imamo ove razgovore, ali ih morate voditi sa svojim kolegama da biste znali cene, da biste znali računicu. U meniju stoji koliko košta - tako da se ne možete žaliti na to. A prazan tanjir u stvari ima troškove - neko mora da ga donese, neko da skloni sa stola. Gost koristi dodatno sedište, tanjir mora da se opere i spremi na mesto -  kaže Stefan Sternad.

Da li smo razmaženi ako očekujemo da dobijemo čašu vode uz kafu ili obrok i da ta voda ne bude naplaćena? Ili ako zamolimo za još jedan tanjir da podelimo obrok ili dezert i ne mislimo o tome da će taj prazan tanjir biti naplaćen.

Papirne salvete takođe očekujemo gratis, a po Stefanovoj logici i one bi trebale da se naplaćuju jer i njih neko mora da donese do stola, iskorišćene odnese i  baci u đubre koje će potom morati da fizički skloni iz kuhinje i odnese do kontejnera.

Izgleda da na nekim mestima nije dovoljno platiti obrok i piće i očekivati da to zapravo pokrije troškove restorana.

Šta vi mislite? Da li je ovo previše?

(Telegraf Biznis)

Video: Spremao nam je svoja jela u Beogradu: Džek je šef sa Mišelinovom zvezdicom i griluje futoški kupus

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Macka

    21. avgust 2024 | 19:51

    Cim ste videli u meniju,trebali ste odmah napustiti restoran. 8€ prazan tanjir,vecu glupost nisam cula

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>