• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ove 3 stvari Srbi najčešće naručuju sa Temua, a evo koliko koštaju u novom kineskom tržnom centru

Vreme čitanja: oko 2 min.

Džemperi od 1.000, prsluci 2.500 dinara

  • 0
Temu, kineski tržni centar Foto-kolaž: Shutterstock, Marko Jovanović

Na oko sedam minuta vožnje od Bloka 70 nikao je novi kineski tržni centar, smešten u naselju Mileve Marić Ajnštajn. Dve godine od najava, danas je zvanično otvoren, a ekipa Telegrafa imala je priliku da ga poseti još juče pre zvaničnog otvaranja.

Radnici su raspoloženi, lokali su novi, a prostor im se kako kažu za Telegraf, više dopada od pređašnjeg. Prema zvaničnim informacijama, novi kineski tržni centar "Evroazija" prostire se na oko 35.000 kvadrata, ima restorane, supermarkete i blizu 400 lokala. Jedna zgrada je završena, dok se druga još uvek radi, a kada bude gotova do kraja godine, u njoj će biti smešten i hotel.

- Na 75-godišnjicu svog postojanja ulazite sa čvrstim, nepokolebljivim prijateljstvom sa Srbijom i to je najvažnije dostignuće koje su postigli naša dva predsednika, Vučić i Si - rekao je ministar saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva Goran Vesić na današnjem otvaranju tržnog centra.

Inače, kako je navedeno kompanija "Eurasia Trade Center" uložila je oko 40 miliona evra u projekat.

Džemperi od 1.000, prsluci 2.500 dinara

Naravno, verujemo da sve zanimaju kakve su cene, pa je tako ekipa Telegrafa još juče to proverila.

Recimo, tanji jesenji prsluk sa dva lica košta 2.500 dinara, kratke zimske čizme takođe, a duže su 500 dinara skuplje u jednoj radnji.

Jesenje končane haljine staju 1.500 dinara, dok džempera ima za 1.000 i 1.500 dinara.

Ipak, ono što nas je iznenadilo, u svakoj prodavnici su nas prvo pitali da li ,,kupujemo na veliko ili malo?".

Nas je pak zanimalo da li će cene ostati isti ili će poskupeti kada se zvanično otvori centar.

Prodavci su potvrdili za Telegraf da se neće menjati.

Kako gledaju na Temu?

Naš obilazak nije mogao da prođe bez pitanja ,,da li strahuju od konkurencije kao što je Temu", ali ovaj put odgovor nismo dobili.

Stoga, naš današnji dolazak iskoristili smo da sami proverimo kako se kreću cene najtraženijih proizvoda koje naručuju Srbi sa Temua u novom kineskom tržnom centru.

Recimo, skoro svaka devojka je ovo leto imala šnalicu u obliku cveta, a ako gledate recenzije paketa na Instagramu i TikToku, gotovo da nema osobe koja nije naručila ovu đakoniju za kosu.

Cene na sajtu su šarenolike. Šnala može da se nađe i za 40 dinara, dok se dve prodaju za 200, a treba voditi računa i o veličini iste. Pak, u beogradskom kineskom tržnom centru u jednoj prodavnici mala košta 100 dinara, a velika 200.

Sledeća stavka koja se često kupuje preko Temua je držač za mobilni telefon u kolima. Cena se kreće već od 170 dinara pa i do 1.500 u zavisnoti od modela, dok je u "Evroaziji" cena 400-500 dinara.

Poslednja stavka koja se kupuje kao luda su maske za telefon, koja na kineskom sajtu mogu da se nađe i za manje od evra. U jednoj radnji u novootvorenom kineskom tržnom centru kreću se od 300 do 600 dinara.

Ipak, moramo da napomenemo, ni danas kao ni juče cene nisu okačene u prodavnicama koje smo obišli, pa ostaje pitanje da li su odokativne, hoće li rasti i kada će biti istaknute.

(Telegraf Biznis)

Video: Kupila majicu na "sniženju", kući shvatila da je upala u zamku: Majka prevarena u dečjem butiku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>