U beogradskom restoranu rukolu naplaćuju kao dodatak: Dobijete ga u tragovima, a cifra paprena
Često za nju kažu da je kraljica salata, u Srbiji je postala popularna u prethodnih par godina i sa trona skinula - kupus. Naravno, u pitanju je blago ljutkasta, pomalo gorka, rukola.
Zato i ne čudi što joj je cena za 70 grama u prodavnici 150 dinara, ali i ne sprečava ni pojedine restorane da po istoj ceni kao dodatak naplate jedva šaku ove zanimljive salate.
Svaka roba ima svog kupca, pa tako i beogradski lanac restorana, a kog ima i na Trgu republike, ima pravo da rukolu naplaćuje kao dodatak po ovoj cifri.
Samo, postavlja se pitanje da li će neko i sledeći put zažmureti na ovaj nesrazmerni odnos cene i kvaniteta, ili će ih cifra na krajnjem računu ipak "zagrcnuti" i staviti u razmišljanje.
Takođe, zanimljivo je da rukola nije navedena kao dodatak u meniju sa transparentnom cenom, već na pitanje ,,da li se dobija", stiže odgovor da može da se doda u jelo, ali i da se naplaćuje.
Samo cena po kojoj ćete platiti ovo zadovoljstvo je lutrija do samog kraja.
(Telegraf Biznis)
Video: Prezentacija EXPO 2027
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Vaskolic
Da i? Sta je problem? 150 din za saku rukole? Pa sta oce ova kilo rukole?
Podelite komentar
Ssss
Bruka i sramota.
Podelite komentar