Da li su oni najsrećniji radnici u Srbiji? Ova kompanija isplatiće zaposlenima 13. platu, a odmah potom i 14.

U ovoj fabrici radi više od 1.300 radnika, a u poslednjih nekoliko meseci primljeno je oko 400 do 500 mladih

  • 44

Jedna od najvažnijih fabrika odbrambene industrije Srbije, Milan Blagojević Namenska - Lučani u prethodne dve godine zabeležila je istorijske rezultate, što će krajem godine osetiti i njhovi zaposleni, i to u dva navrata.

- Milan Blagojević Namenska iz Lučana, iz godine u godinu beleži stalni rast prihoda, a 2017. i 2018. su godine sa najvećom dobiti u predhodnih 30 godina. Prošle godine fabrika je ostvarila dobit od 13 miliona evra, dok će ove godine ona iznositi preko 10 miliona evra. Prosečan lični dohodak iznosi 72.000 dinara, a fabrika će na kraju godine svakom radniku isplatiti po 60.000 dinara. Pored toga, odmah po završenom računu svaki radnik dobiće još jednu platu na osnovu dobiti - izjavio je za Reflektor generalni direktor kompanije Radoš Milovanović.

On dodaje i da je MB Namenska ima poseban značaj u odbrambenoj industriji naše Srbije.

Zaposlene u ovoj komapniji čekaju dve dodatne zarade, Printskrin: Youtube/Televizija Telemark

- Naša fabrika je jedna od najvažnijih proizvodnji u vojnoj industriji i svakako najuspešnije preduzeće namenske industrije. Kroz kapiju krug namenske fabrike ulazi više od 1.300 radnika, u poslednjih par meseci primljeno je oko 400 do 500 mladih. Preduzete su sve mere bezbednosti jer se radi o veoma štetnoj i opasnoj proizvodnji i mala nepažnja nosi velike posledice. Vodimo računa o modernizovanju fabrike, uloženo je 8 miliona eura u nove investicije u prethodnih godinu dana, našli smo i meru koju svi radnici poštuju, a to je uvođenje video nadzora - kaže Milovanović.

Takođe, Milovanović je naglasio da će se lični dohodak svakako povećavati i da će već sledeće godine prosek izlaziti na čak 85.000 dinara. Fabrika MB Namenska oko 40 posto proizvedenog programa zadržava na domaćem tržištu dok ostatak ide u izvoz u skoro sve zemlje evropske zajednice, kao i širom sveta.

(Telegraf.rs/Reflektor.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA