• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sutra javna rasprava u Beogradu o Zakonu o finansijskoj podršci porodici sa decom: O kakvim izmenama je reč?

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Javna rasprava sprovešće se u periodu od 15. jula do 5. avgusta

  • 1
Porodica zakon novac Foto-kolaž: Shutterstock

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju sprovodi javnu raspravu o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom i obaveštava sve građane, kao i stručnu javnost da se upoznaju sa tekstom Nacrta zakona i da daju svoje predloge, primedbe i sugestije.

Javna rasprava sprovešće se u periodu od 15. jula do 5. avgusta 2024. godine.

Tekst Nacrta zakona biće postavljen na sajtu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i na portalu e-Uprava.

Učesnici u javnoj raspravi mogu svoje primedbe, predloge i sugestije dostaviti na Obrascu za primedbe, predloge i sugestije u vezi sa Nacrtom zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom ili putem elektronske pošte: kabinet@minbpd.gov.rs i marko.ristic@minbpd.gov.rs ili pisanim putem na adresu: Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 2a, sa naznakom: ”Za javnu raspravu o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom”.

Sutra javna rasprava u Beogradu

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali izjavio je ranije ovog meseca da će se javna rasprava baviti izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom kojima se predviđa uvećanje roditeljskog dodatka za prvo, drugo, treće i četvrto dete.

To znači da će od septembra ili oktobra za svako prvorođeno dete biti isplaćeno po 500.000 dinara, a za drugorođeno dete roditelji će dobijati po 600.000 dinara, objasnio je ministar.

Svakako, po okončanju postupka javne rasprave Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju analiziraće sve primedbe, predloge i sugestije učesnika u javnoj raspravi i sačiniti izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi i isti objaviti na veb prezentaciji i portalu e-Uprava.

Sva potrebna dokumenta i potrebne informacije možete preuzeti na linku OVDE.

(Telegraf Biznis)

Video: Bojan Stanić o Sporazumu o slobodnoj trgovini sa Kinom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maja

    16. jul 2024 | 12:39

    Znači deca koja su rođena u istoj godini nemaju ista prava , zašto se zakon najvljuje od septembra ili oktobra kada je bio najavljen od početka 2024 godine. Zađto zakon ne stupa na snagu sa početkom godine pa da sva deca koja su rođena u toj godini imaju isto pravo, al naravno država je zadržala za sebe 9 ili 10 meseci pomoći, nije to mali iznos.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>