• 4

Ne stoji cena maline od 100 dinara; "nama zec još u šumi, a mi već ražanj zamastili debelo"

Ministarstvo ne može da utiče na cenu, istakao je resorni ministar

  • 4

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da aktuelna cena otkupa maline od 100 dinara ne stoji i dodaje da očekuje bolju cenu maline nego što je bila prethodnih godina.

Nedimović je kazao da su predstavnici Ministarstva poljoprivrede u stalnoj komunikaciji sa otkupljivačima i proizvođacima i ukazao da Ministarstvo ne može da utiče na cenu.

- Loše je što se pojavljuje samo jedna tačka, na kojoj se pojavila otkupna cena 100 dinara, to nije pravilo u Srbiji. Ta jedna tačka koja je uzeta za primer je u stvari iz jedne hladnjače u Loznici koja je dala akutnu cenu i ta priča od 100 dinara ne stoji u ovom trenutku- podvukao je Nedimović.

Kaže da je još rano govoriti o ceni, jer berba malina još nije krenula, te se i ne zna kolika će količina biti na raspolaganju.

-Nama je zec još u šumi, a mi već ražanj zamastili debelo- rekao je Nedimović.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    Kasno. 30% malina već povađeno. Država je uspela da upropasti jedini srpski brend.

  • Mile

    Branje maline je pocelo u macvi 10. juna.

  • Greg

    Država ne može da utiče na cenu maline direktno i to jeste tačno ... ali bi recimo mogla da utiče na zabranu UVOZA MALINE IZ BOSNE što bi direktno uticalo na porast cene. A mogla bi i direktno da vrši kontrolu izvoza prema deklaraciji i spreči malverzacije prilikom izvoza a opet to bi direktno uticalo na cenu. Može al neće, a što bi kada državni službenici svakako primaju platu radili ne radili a pride ako ne rade neko se i bogati, a seljaka i njihove glasove kupe za šaku mekinja.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke