Najpre čika Sulja je pošten stocar, koga svakog dana srecem sa bivolicama. Ko nije probao mleko i mlecne proizvode od bivolica taj i nezna za kvalitet. Želim Sulji dobro zdravlje i da jos mnogo godina čuva bivolice, da deca nebi pričala da su to "crne krave".
Ja sam iz Bujanovca a porodica Ibrahimi iz sela oko Bujanovca. Bivolice su bile radna stoka i nabavkom savremenih masina pocela sve manje da se cuva po selima. Nekada je u celoj opstini Bujanovac bilo stvarno mnogooo bivolica a narocito u Bujanovackoj banji (na plasticnoj flasi kisele BiVode je utisnuta glava bivolice). Njihovo meso je stvarno vrlo ukusno a mleko stvarno sluzi zbog jacine i kvaliteta i kao lek. Sira i kiselo mleko je prava poslastica i lek ko ima mogucnost da jede cesto. Jedino sto ne daju vece kolicine mleka. Svaka cast ovoj porodici koja cuva ove zivotinje jer ih cuva iz ljubavi.
Lekovito mleko ?
Sta pricate !
A meso je tvrdo i zilavo kao djon.
Najbolje meso top klasa Waguy beef od goveda poreklom iz Japana a posle toga Angus beef od Angus goveda
Zorane!!!! Ne komentarisi kad nemas pojma!!!!
Covek gaji bivolice, a ne krave. Sir od mleka bivolice
proizvode italijani ( verovatno na jugu italije) .
Sir je nesto neopisivo po ukusu. Cena paprena, I treba
da bude skupo jer nije to lak poso, I retko ko ce da
se odluci da gaji bivolice. Svaka cast ovom coveku.
Живјели 100 година. У данашње вријеме кад сви на свему хоће да зарађују, они нису хтјели да наплаћују за лијек нити то за дјецу и сад раде. Надам се да ће им држава помоћи. Бог вас благословио.
advokat ZAFIR,
Najpre čika Sulja je pošten stocar, koga svakog dana srecem sa bivolicama. Ko nije probao mleko i mlecne proizvode od bivolica taj i nezna za kvalitet. Želim Sulji dobro zdravlje i da jos mnogo godina čuva bivolice, da deca nebi pričala da su to "crne krave".
Podelite komentar
Bocky
Bivolica ima i u selima oko Novog Pazara, Tutina,Sjenice, na Pesterskoj visoravni. Ranije ih je bilo mnogo vise nego danas, ali ih ima.
Podelite komentar
Komita
Ja sam iz Bujanovca a porodica Ibrahimi iz sela oko Bujanovca. Bivolice su bile radna stoka i nabavkom savremenih masina pocela sve manje da se cuva po selima. Nekada je u celoj opstini Bujanovac bilo stvarno mnogooo bivolica a narocito u Bujanovackoj banji (na plasticnoj flasi kisele BiVode je utisnuta glava bivolice). Njihovo meso je stvarno vrlo ukusno a mleko stvarno sluzi zbog jacine i kvaliteta i kao lek. Sira i kiselo mleko je prava poslastica i lek ko ima mogucnost da jede cesto. Jedino sto ne daju vece kolicine mleka. Svaka cast ovoj porodici koja cuva ove zivotinje jer ih cuva iz ljubavi.
Podelite komentar
Stan
Ta goveda u Jugoistocnoj Aziji se zovu Water Buffalo i ne koriste se nizasta samo za vucu i rad na poljima pirinca
Podelite komentar
Stan
Lekovito mleko ? Sta pricate ! A meso je tvrdo i zilavo kao djon. Najbolje meso top klasa Waguy beef od goveda poreklom iz Japana a posle toga Angus beef od Angus goveda
Podelite komentar
Baja
Bog ti zdravlja dao
Podelite komentar
3OPAH
Smiješno 500 dinara za decu a kupuju stariji placaju otkud ces znati da je cisto mdleko bivolje po cemu je razlika ljudi ne padajte na trikove
Podelite komentar
Lale
@3OPAH
Ajde, majke ti, ponovo pročitaj pa napravi koncept za komentar i obavezno pročitaj pre nego što ga pošalješ.
Podelite komentar
Aco
@3OPAH
Ogromna razlika, prvo u boji Zuckasta mleko gusce i ima miris
Podelite komentar
Stan
@3OPAH
U pravu ste
Podelite komentar
Nn
@3OPAH
Zorane!!!! Ne komentarisi kad nemas pojma!!!! Covek gaji bivolice, a ne krave. Sir od mleka bivolice proizvode italijani ( verovatno na jugu italije) . Sir je nesto neopisivo po ukusu. Cena paprena, I treba da bude skupo jer nije to lak poso, I retko ko ce da se odluci da gaji bivolice. Svaka cast ovom coveku.
Podelite komentar
Pelee
Probao sam meso,kida.....ma profi!!
Podelite komentar
ZA
Mleko je veoma lekovito i uspešno i uvek izleči glad.
Podelite komentar
Stan
@ZA
Da je lekovito onda bi ga koristili u Aziji Ta goveda su u Jugo Istocnoj Aziji i koriste ih za rad na poljima pirinca
Podelite komentar
Naivko
Od čega se onda pravi mocarela i feta ako više nigde nema bivolica?
Podelite komentar
petar
@Naivko
komercijalna mocarela se pravi od kravljeg dok u italiji sme samo taj naziv da ima mocarela od bivolica, tj od njihovog mleka.
Podelite komentar
mixi
za primer. svaka čast. treba im pomoći subvencijama.
Podelite komentar
ГЦГ
Живјели 100 година. У данашње вријеме кад сви на свему хоће да зарађују, они нису хтјели да наплаћују за лијек нити то за дјецу и сад раде. Надам се да ће им држава помоћи. Бог вас благословио.
Podelite komentar