• 13

Preventivne mere: Izvršena eutanazija svinja zbog mogućih zaraznih bolesti

Uzorci svinja su poslati na laboratorijsku analizu, nakon čega će biti preduzete sve mere u skladu sa procedurama

  • 13

Zbog sumnji na moguću pojavu zarazne bolesti, a na osnovu prijavljenog uginuća jedne svinje u zaseoku Šume mladenovačkog sela Rabrovac, nadležne službe Uprave za veterinu su u tom i selu Velika Krsna izvršile eutanaziju svinja.

U skladu sa predviđenim procedurama preduzete su sve preventivne mere kako bi se zaštitilo zdravlje životinja na tom području.

Kako su za Tanjug rekli u Upravi za veterinu, uzorci svinja su poslati na laboratorijsku analizu i po dobijanju rezultata biće preduzete sve potrebne mere u skladu sa utvrđenim procedurama.

U toku je, dodaju, isplata novčane nadoknade vlasnicima eutanaziranih životinja koja je utvrđena na osnovu tržišne cene i koju je do sada dobila većina vlasnika svinja.

Pojedini mediji preneli su danas da u selu Velika Krsna veterinarska inspekcija vrši eutanaziju svinja zbog navodne pojave afričke kuge.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    Pravda za svinje!!!! Aj svi u hag, ovo bre genocid!!!

  • Teslina naslednica

    U selu Rabrovac imam vikendicu i pouzdano znam da su ubijene zivotinje bile zarazene tako sto je jedna zarazena zivotinja bila kupljena od pomenutog vlasnika iz V.Krsne, vlasnici uopste ne spore da je zaraza bila prisutna a rec je o bolesti koja se ne leci i koja se brzo siri, vlasnicima je steta vec nadoknadjena i izvrsena im je dezinfekcija objekata, zivotinje koje su ubijene bi svakako uginule a neke vec jesu pre ove akcije, tako je zaraza i otkrivena.

  • Veteran

    Pobise svinje ljudima, daleko bilo...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke