Ministarstvo poljoprivrede deli besplatne sadnice za pošumljavanje, a samo je jedan uslov

Trošak ovakvog od države podržanog načina sadnje snosi Budžetski fond za šume Srbije

Uprava za šume Republike Srbije, koja deluje pri Ministarstvu poljoprivrede, objavila je da dodeljuje besplatno sadnice za pošumljavanje, a jedan od uslova je da imate najmanje 5 ari odgovarajućeg zemljišta na kojima ćete ih posaditi.

Uz zahtev za dodelu besplatnih sadnica, fizičko lice treba samo da dostavi dokaz o vlasništvu za zemljište koje namerava da pošumi

Ukoliko šumski rasadnik ima na raspolaganju odgovarajući sadni materijal zaključiće ugovor sa građaninom po kome će obaveza rasadnika biti da obezbedi sadni materijal i pruži uputstva, a građanina da poštuje uputstva i posadi sadnice na svom zemljištu.

Spisak registrovanih šumskih rasadnika kojih u Srbiji ima 55, sa kontaktima, postoji na sajtu Uprave za šume. Trošak ovakvog od države podržanog načina sadnje snosi Budžetski fond za šume Srbije, a pravo na podršku ostvaruje se preko konkursa na kojima učestvuju pravna lica ili preduzetnici koji imaju registrovane rasadnike.

Svi zainteresovani klikom OVDE mogu se upoznati sa uslovima.

VIDEO: Seča drveća u glavnom prestoničkom parku

(Telegraf.rs/Infocentrala portal)

Tagovi: besplatno, Ministarstvo poljoprivrede, Pošumljavanje, sadnice, šuma, Zaštita životne sredine

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (3)
Poređaj komentare:
 • N
  Nije nego

  Imam njivu preko koje se izlio drzavni potok. Drzava naplacuje odvodnjavanje a potok plavi 24/7. Neka drzava skloni svoj potok iz moje njive sam cu posejati sta budem hteo pa i posumiti.

 • М
  Митар из Дубича

  Живим на Косову и Метохији, што се тиче садница сваке године општина наша даје, али све истим људима. И то по 2000 садница после продају шиптарима брука и срамота уместо да поделе свима по неколико садница али коме да кажеш зато нам народ оде због неправде!

 • L
  lav

  USLOV JEDA SE ISTE TE GODINE NE SECE. TO JE ISTO KAD SU UKRAINCI SADILI KROMPIR SUTRA DAN VADILI A KOMSIJA PITA STO VADITE KROMPIR A ONI ODGOVORISE GLAD JE GLAD