• 69
 ≫ 

Vučić najavio veću podršku razvoju vinarstva: "Radićemo zajedno sa vinarima i vinogradarima"

 ≫ 

"Mere iz Nacionalnog investicionog plana napravićemo zajedno sa strukom, samim vinarima i vinogradarima", rekao je Vučić.

 • 69

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je gazdinstvo porodice Cilić kod Jagodine i tim povodom najavio danas, na instagram profilu Budućnost Srbije, veću podršku države razvoju vinarstva i vinogradarstva.

 

 

 

 

 

 

 

View this post on Instagram

"Mere iz Nacionalnog investicionog plana napravićemo zajedno sa strukom, samim vinarima i vinogradarima, kako bi pomoć bila usmereni na aktivnosti koje su njima potrebne. Velika tržišta, kao evropsko, kinesko i rusko, na kojima je plasirano mnogo proizvoda, zahtevaju ozbiljnu promociju kako bi naša vina došla do izražaja. Imamo vredne ljude koji su svoj trud i rad investirali u proizvodnju vina vrhunskog kvaliteta. Država će pomoći da proizvodnju pojačaju i plasiraju. U Nacionalnom investicionom planu predvidjena su sredstva za razvoj vinarstva i vinogradarstva. Sredstva će biti izdvojena i za razvoj infrastrukture, puteva i objekata koji su u funkciji ove dve delatnosti. Razmatraćemo i mogućnosti administrativnih rasterećenja, transparentnijih uslova prodaje na tržištu i drugih olakšica kako bi pomogli brži razvoj vinske industrije" . - Predsednik Vučić obišao je gazdinstvo Cilić kod Jagodine.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

 

 

- Mere iz Nacionalnog investicionog plana napravićemo zajedno sa strukom, samim vinarima i vinogradarima, kako bi pomoć bila usmerena na aktivnosti koje su njima potrebne - poručio je tim povodom predsednik Srbije.

Vučić je u utorak u izjavi RTS-u spomenuo da je u ponedeljak boravio u Jagodini.

Predsednik skupštine opštine Jagodina Dragan Marković Palma nije, međutim, hteo da iznese više detalja o tome za Tanjug, insistirajući da nije bila reč o zvaničnoj poseti.

Predsednik Vučić je naglasio da velika tržišta, kao što su evropsko, kinesko i rusko, na kojima je plasirano mnogo proizvoda, zahtevaju ozbiljnu promociju kako bi srpska vina došla do izražaja.

- Imamo vredne ljude koji su svoj trud i rad investirali u proizvodnju vina vrhunskog kvaliteta. Država će pomoći da proizvodnju pojačaju i plasiraju. U Nacionalnom investicionom planu predviđena su sredstva za razvoj vinarstva i vinogradarstva - dodao je predsednik.

Vučić je napomenuo da će biti izvojena i sredstva za razvoj infrastrukture, puteva i objekata koji su u funkciji ove dve delatnosti.

- Razmatraćemo i mogućnosti administrativnih rasterećenja, transparentnijih uslova prodaje na tržištu i drugih olakšica kako bi pomogli brži razvoj vinske industrije - istakao je Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu.

VIDEO: Hapešenje u Italiji zbog srpskog šećera u italijanskom vinu

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Ana

  16. avgust 2019 | 06:25

  Pruzice se potrebna pomoc da bi se jos bolji kvalitet i veci kvantitet ostvariti.

  381
  0

  Podelite komentar

 • kaja

  16. avgust 2019 | 08:15

  Predsednik je spreman svima da pomogne

  377
  0

  Podelite komentar

 • Ana

  16. avgust 2019 | 08:19

  Srbija ima kvalitet treba joj samo podrška da se omasovi proizvodnja i da se naši proizvodi plasiraju na inostrana tržišta.

  362
  0

  Podelite komentar