• 27

Zabranili uvoz 20 tona kornišona iz Srbije

Prilikom pregleda ove pošiljke izvršeno uzorkovanje za laboratorijsku analizu radi ispitivanja ostataka pesticida

  • 27

Fitosanitarna inspekcija Republike Srpske je zbog povećanog prisustva pesticida zabranila uvoz 20.080 kilograma svežih krastavaca kornišona poreklom iz Srbije.

Iz Inspektorata je saopšteno da je prilikom pregleda ove pošiljke izvršeno uzorkovanje za laboratorijsku analizu, radi ispitivanja ostataka pesticida.

Kiseli krastavci, krastavaca, krastavčići, krastavcici, zimnica, tegla, u tegli

Foto: Pixabay

- Na osnovu izveštaja o laboratorijskoj analizi koji je izdao Institut za vode Bijeljina, u analiziranom uzorku utvrđeno je prisustvo pesticida iznad vrednosti propisanih pravilnikom o maksimalnim nivoima ostataka pesticida u hrani, kao i hrani za životinje - naveli su iz Inspektorata.

Nakon što je uvoznik zatražio superanalizu, ona je izvršena u akreditovanoj laboratoriji Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd i ponovo potvrdila povećano prisustvo pesticida, pa je doneto rešenje kojim je naloženo vraćanje sporne pošiljke pošiljaocu ili uništavanje pod nadzorom nadležnog inspektora, navodi se u informaciji.

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    Sad ce nase rafove da popune!!! Nebi bio Srbin da nebi pokuso da nekog zajebe!!!

  • dora

    Pre neki dan sam kupila kisele krastavcice u tegli,izvoz valjda za neku od zemalja Skandinavije,kasnije sam shvatila da su verovatno vraceni jer nisu ispravni jer su po nasem obicaju okupani u pesticidu da bi preko noci uzreli i zato su i vaceni kao otrovni,ovde se prodaju u centralnoj Srbiji po malim prodavnicama slobodno jer niko ne vrsi inspekciju.

  • Djuka Cg

    To si vasa braca iz RS hahahaha

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke